Cum să faci la tine acasă popcorn cu ciocolată

28 09. 2018, 12:00

Ai nevoie doar de 55 g de unt de preferat nesărat. 40 g unt de cacao, 50 g porumb pentru popcorn, 85 g apă, 110 g sirop de porumb, 255 g zahăr, 85 g ciocolată 72%, bicarbonat de sodiu, 1 g de sare.  

Pregătiţi popcornul ca de obicei, chiar înainte de a vă apuca de compoziţia cu ciocolată.

Pentru preparare aveţi nevoie de un vas destul de încăpător pe care să îl ungeţi cu unt. Aici puneţi popcornul făcut.

Într-un alt vas amestecaţi apa, siropul de porumb, untul de cacao şi zahărul şi puneţi pe foc.  Se amestecă cu o furculiţă până când compoziţia începe să facă bule. Conţinuaţi fierberea, mărind focul, încă 10 minute. Când siropul este gata, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ciocolata amestecând cu o spatulă. Când s-a încorporat adăugaţi bicarbonatul de sodiu şi sarea. Compoziţia trebuie să aibă un aspect spumos. Apoi, o turnaţi peste popcorn şi amestecaţi astfel încât să fie acoperite toate floricelele.

Citeşte continuarea pe Gustarte.