Home » D:News » Sfaturi psihologice care îţi pot îmbunătăţi viaţa de zi cu zi

Sfaturi psihologice care îţi pot îmbunătăţi viaţa de zi cu zi

Sfaturi psihologice care îţi pot îmbunătăţi viaţa de zi cu zi
Publicat: 11.11.2017
Fiecare fiinţă umană este un univers unic, dar psihologii fiind mult mai atenţi la detalii au descoperit noi tipare comportamentale despre care se crede că ar avea rădăcini în copilărie şi pot fi aplicate şi în prezent.

TopBuzz prezintă o listă cu trucuri psihologice folositoare care v-ar putea ajuta să vă îmbunătăţiţi aptitudinile de comunicare. 

Pentru a afla dacă o persoană vă place, alegeţi un cuvânt şi de fiecare dată când el/ea îl rosteşte sau spune un sinonim al acestuia şi daţi din cap, în semn de aprobare, şi zâmbiţi. Dacă el/ea te place, va începe să utilizeze mult mai des acel cuvânt. 

Vrei ca oamenii să ia în serios ceea ce spui:? De fiecare dacă când afirmi ceva, spune-le că acel lucru l-ai învăţat de la tatăl tău. Oamenii tind să ia mai mult în considerare sfaturile părinţilor. 

Vrei să devii un campion la piatră, foarfecă, hârtie? Pentru a câştiga mereu acest joc, pune-i ulterior oponentului tău o întrebare. În majoritatea cazurilor acesta va alege foarfeci.

Dacă vrei ca oamenii să fie de acord cu tine, dă din cap şi menţine contactul vizual în timp ce vorbeşti. Faptul că ”dai din cap” poate reprezenta pentru unele persoane că ”tot ceea ce spui este adevărat”. În plus, având în vedere tiparul comportamentelor sociale, persoanele tind să răspundă cu aceleaşi gesturi

Dacă un anumit cântec ţi-a rămas în minte, încearcă să te gândeţti la sfârşitul melodiei. Conform efectului Zeigarnik, creierul tinde să-şi amintească lucrurile pe care le-am lăsat neterminate. 

Pentru a-ţi convinge copiii să mănânce brocoli în loc să-i întrebi numai dacă vor brocoli, psihologii sugerează că ar trebui să îi întrebaţi câte bucăţi de brocoli vor. Acest lucru îi va face să se simtă ca şi cum ei au luat propria decizie. 

Dacă aveţi senzaţia că cineva nu vă urmăreşte, cască şi uită-te în jur. Dacă cineva te urmărea cu adevărat, acesta va începe să caşte, deoarece acţiunea este extrem de contagioasă. 

Un prieten ar putea să vă ajute să căraţi să spunem o cutie dacă continuaţi să vorbiţi în timp ce îi înmânaţi obiectul.

Dacă ştiţi că veţi da mâna cu cineva încercaţi să vă încălziţi plamele. O strângere de mână călduroasă va transmite un sentiment de confort şi prietenie în timp ce o strângere de mână rece va avea un efect invers. 

Dacă vreţi ca cineva să vă ajute, începeţi fraza cu ”Am nevoie de ajutorul tău..”. Oamenilor nu le place să se simtă vinovaţi şi de aceea majoritatea vor accepta să vă ajute. 

Dacă consideraţi că o persoană nu vă place cereţi să vă împrumute un pix sau stilou. Pe de o parte tind să nu-i ajute pe cei pe care nu-i plac, însă împrumutarea unui pix este un favor minor pe care persoana nu-l va putea refuza. În cele din urmă ar putea ajunge la concluzia că nu sunteţi o persoană atât de rea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase