Ţara din vestul Europei cu cel mai mare număr de persoane obeze

14 11. 2017, 10:00
Rata obezităţii aproape s-a dublat în Marea Britanie în ultimii 17 ani, a crescut cu 92% din anul 1990 şi până în prezent.  Potrivit acestui raport, 26,9% din populaţia britanică are un indice de masă corporală de 30 şi mai mult. 

Tam Fry, preşedintele Forumului Naţional pentru Obezitate, afirmă că vina pentru aceste date negative o poartă guvernele britanice, care nu au făcut nimic în aceşti ani pentru a combate obezitatea. 

„Azi avem o încercare patetică a administraţiei Guvernului lui Theresa May de a lua măsuri astfel încât să nu se adeverească prognozele care spun că până în anul 2050 jumătate din populaţia Marii Britanii va fi obeză”, a declarat Tam Fry, potrivit The Guardian.
 
Alături de fumat, obezitatea este un alt factor important asociat cu cele mai frecvente cauze ale mortalităţii în lumea modernă: cancerul, atacurile de cord, accidentele vasculare, cerebrale şi diabetul.
 
Raportul OCDE arată că Marea Britanie are a 11-a cea mai mare rată a mortalităţii la cancer din lume, cu 221,9 decese la 100.000 de persoane. Totodată, în ultimii cinci ani în Anglia a crescut cu 11% numărul femeilor care nasc prin cezariană, iar una dintre cauze fiind, de asemenea, obezitatea. 
 
Potrivit raportului cel mai înalt nivel de obezitate este în Statele Unite ale Americii (38%), care sunt urmate de Mexic, Noua Zeelandă, Ungaria şi Australia.