Home » D:News » De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate

De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate

Descopera 12.30.2017
De ce 2018 va fi anul în care ne vom întoarce la natură şi la alimente cât mai aromate
Anul viitor vom mânca mai sănătos şi mai parfumat, potrivit Wholefoods.com, un magazin din SUA care în fiecare an stabileşte trendurile alimentare. Specialiştii lor au la bază statisticile legate de vânzări din ultimul an.
Aromele florale
 
Florile comestibile sunt de ani de zile vedete în meniurile fine dining, iar în ultima perioadă au ajuns şi aproape toate localurile, chiar şi în bucătăriile comune. Florile au devenit ingrediente în băuturi, infuzii, sosuri. Lavanda şi trandafirii sunt întâlnite în preparate din aproape orice meniu, iar florile de hibiscus şi de soc sunt folosite pentru tot felul de băuturi.
 
Super pudrele
 
Pudrele sau prafurile încep să câştige din ce în ce mai mult teren. Sunt foarte uşor de încorporat şi de aceea le găsim în smoothie-uri, latte-uri, supe, produse de cofetărie şi patiserie şi batoane proteice. Cei care vor un plus de energie folosesc pudră de matcha, de rădăcină de macca sau de cacao, pudra de turmeric este vedetă printre cei care doresc să aibă o alimentaţie sănătoasă. Fanii băuturilor de tip smoothie pun spirulină, pudră de kale sau de diverse ierburi şi rădăcini în fiecare pahar. Chiar şi pudrele proteice nu mai sunt folosite doar de cei care merg la sală sau de culturişti.
 
Ciuperci funcţionale
 
Noile tipuri de ciuperci reishi, chaga sau cordyceps sunt ingrediente în băuturi, cafea, smoothie-uri sau ceaiuri. Aromele lor puternice le fac să fie potrivite în combinaţie cu alte ingrediente ca ciocolata, cafeaua sau cacaua. Cu siguranţă vor apărea şi produse cosmetice şi de îngrijire personală care să le aibă în compoziţie.
 
Ingrediente din Orientul Mijlociu
 
Influenţele culinare ale Orientului Mijlociu sunt deja prezente în bucătăriile occidentale, însă anul 2018 le va aduce în lumina reflectoarelor. Hummus, pita sau falafel vor fi din ce în ce mai întâlnite în meniurile localurilor. Nu doar preparatele sunt apreciate, ci şi condimentele. Harissa, cardamom, za’atar sunt din ce în ce mai folosite.
 
Transparenţa
 
Mai mult este mai bine atunci când vine vorba despre etichetarea alimentelor. Clienţii doresc să ştie din ce în ce mai multe detalii legate de istoricul fiecărui produs. Tipul de agricultură folosit şi în special menţiuni legate de modificarea genetică sunt căutate în primul rând pe etichetă.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Cele mai noi articole
A fost găsită proteina care ar putea ajuta oamenii să-și șteargă amintirile urâte
A fost găsită proteina care ar putea ajuta oamenii să-și șteargă amintirile urâte
Cel mai bun moment al zilei pentru vaccinarea anti-COVID
Cel mai bun moment al zilei pentru vaccinarea anti-COVID
Suma pentru care s-a vândut Big John, cel mai mare dinozaur Triceratops
Suma pentru care s-a vândut Big John, cel mai mare dinozaur Triceratops
Ce spune medicul Mihai Craiu despre teoria privind afectarea fertilității în urma vaccinării
Ce spune medicul Mihai Craiu despre teoria privind afectarea fertilității în urma vaccinării
Specialiștii avertizează: Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu!
Specialiștii avertizează: Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu!
Asediul de la Zona 51 a fost o glumă, însă oficialii americani erau pregătiți să folosească forța letală
Asediul de la Zona 51 a fost o glumă, însă oficialii americani erau pregătiți să folosească forța letală
Un supraviețuitor de cancer a avut o infecție COVID-19 record de cel puțin 335 de zile
Un supraviețuitor de cancer a avut o infecție COVID-19 record de cel puțin 335 de zile
Prima rachetă spațială sud-coreeană a ratat plasarea unui satelit pe orbită
Prima rachetă spațială sud-coreeană a ratat plasarea unui satelit pe orbită
Psihiatru, despre efectele COVID-19: Ai grijă de mintea ta, poți s-o pierzi şi să nu ştii de ce
Psihiatru, despre efectele COVID-19: Ai grijă de mintea ta, poți s-o pierzi şi să nu ştii de ce
Primul om care a sărit cu paraşuta. Prima dată şi-a aruncat câinele
Primul om care a sărit cu paraşuta. Prima dată şi-a aruncat câinele
Țara din Europa unde portalurile de ştiri dezactivează comentariile celor care se opun vaccinării anti-COVID
Țara din Europa unde portalurile de ştiri dezactivează comentariile celor care se opun vaccinării anti-COVID
Peste 8 milioane de numere de telefon au fost portate în ultimii 13 ani
Peste 8 milioane de numere de telefon au fost portate în ultimii 13 ani
Un reactor nuclear din sudul Rusiei, oprit temporar. Ce s-a întâmplat?
Un reactor nuclear din sudul Rusiei, oprit temporar. Ce s-a întâmplat?
Mormântul Ceciliei Metella dezvăluie secrete despre rezistența betonului roman de-a lungul secolelor
Mormântul Ceciliei Metella dezvăluie secrete despre rezistența betonului roman de-a lungul secolelor
O nouă stare a materiei. Experimentele recente au dezvăluit formarea unor electroni cvadrupli
O nouă stare a materiei. Experimentele recente au dezvăluit formarea unor electroni cvadrupli
Descoperire neașteptată la granița magnetosferei Pământului. O cantitate imensă de energie este implicată
Descoperire neașteptată la granița magnetosferei Pământului. O cantitate imensă de energie este implicată
Autoritățile din SUA pregătesc o campanie de vaccinare pentru milioane de copii
Autoritățile din SUA pregătesc o campanie de vaccinare pentru milioane de copii
Un scafandru a descoperit o sabie a cruciaților
Un scafandru a descoperit o sabie a cruciaților