FOTO. Cât valorează ceasul de mână pe care l-a purtat Regele Mihai timp de zeci de ani – FOTO

17 12. 2017, 17:30

Potrivit articolului semnat de Stephen Pulvirent, ceasul în cauză este un Patek Philippe ref 1518, primul ceas automatic cu calendar produs în serie, scrie Mediafax.

„Despre acest model s-au scris cărţi întregi şi pasionaţii pot să le consulte. Modelul a fost produs doar câţiva ani, păstrându-se destul de puţine exemplare funcţionale. Preţul din anii ’40 era de 2.400 de franci elveţieni, dar licitaţiile din ultimii ani au ridicat preţul la 1,5 milioane de franci.

Pentru o lungă perioadă de timp, singura dovadă a existenţei sale a fost o fotografie a tânărului monarh în uniforma sa militară, care purta cu mândrie la mână un 1518. Deoarece fotografia este alb-negru (evident), este imposibil să spui din ce metal este făcut ceasul. Acest lucru a născut speculaţiile că ceasul Regelui Mihai este unul dintre cele numite ”două tonuri” ale modelului 1518. De zeci de ani, acest lucru a ajuns să fie considerat ca adevărat în comunitatea colectorilor. Mihai a continuat să poarte ceasul şi nu a manifestat niciun interes să vorbească public despre el sau să-l vândă.”

Ceasuri 1518 erau din aur galben, aur roşu, platină sau oţel.

Foto: Mediafax