Topul alimentelor ce ajută organismul în lupta împotriva cancerului

15 01. 2018, 12:00
”Cauzele creşterii numărului de cazuri nu sunt pe deplin cunoscute, dar stilul de viaţă modern, expunerea la poluanţi, fie aerieni, alimentari, sedentarismul, joacă un rol deosebit de important. În fapt, obezitatea creşte cu peste 30% incidenţa a mai mult de 13 tipuri de cancer’’, precizeză medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Din păcate, după un diagnostic care duce pacientul într-o stare de nelinişte, îngrijorare şi teamă de imprevizibilul situaţiei, acesta nu ştie încotro să se îndrepte, ce să facă sau recurge la terapii care, uneori, au doar un simplu efect placebo, fără a duce spre o vindecare medicală.
 
”Pacienţii trebuie să solicite ajutor medical şi să urmeze protocolul terapeutic, urmând şi o alimentaţie echilibrată.  În fapt, cancerul este o patologie complexă, care trebuie abordată de oncolog, chirurg, psiholog şi nutriţionist”, adaugă specialistul.
 
După tratamentul de specialitate, medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică le recomandă pacienţilor să adopte un stil alimentar echilibrat şi bogat nutritiv, pentru a ajuta organismul să se refacă şi, totodată, să funcţioneze în parametrii optimi.
 
La micul dejun, le indic pacienţilor să consume sucuri de legume, hrană vie, care aduce aport de vitamine, minerale şi substanţe antioxidante. Dintre legume, sunt recomandate pentru consum
 
Citeşte continuarea pe CSID