Home » D:News » Cele mai ciudate frici legate de mâncare

Cele mai ciudate frici legate de mâncare

Cele mai ciudate frici legate de mâncare
Publicat: 26.02.2018
Există multe fobii pe lume, dar puţine sunt cunoscute. La unele nici nu ne putem gândi, însă sunt oameni cărora le este frică de ouă sau de unt de arahide. Pare amuzant, dar sunt probleme care le afectează viaţa, unele dintre ele putând duce chiar şi la deces.
Acerbofobia—frica de alimente acre
 
Nu suporţi lămâile? Nu vrei nici măcar să te uiţi la ele? Potrivit Enciclopediei de fobii, temeri şi anxietăţi probabil ai acerbofobie sau frică de alimente acre. Nu este foarte întâlnită şi nici periculoasă. Trebuie doar să eviţi tot ceea ce este acru.
 
Ovofobia—frica de ouă
 
Unul dintre personajele care au făcut istorie şi sufereau de această fobie este Alfred Hitchcock. Potrivit publicaţiei The Telegraf această fobie era doar una dintre multele probleme pe care regizorul pe are cu mâncarea. ”Îmi este frică de ouă. Lucrul acela alb fără niciun fel de găuri..Aţi văzut ceva mai revoltător decât un albuş de ou străpuns de un lichid galben”, a declarat Hitchcock.
 
Turofobia—frica de brânză
 
Nu poţi mânca pizza, paste şi tot ce conţine orice fel de brânză te sperie. Se poate declanşa oricând şi se manifestă prin stări de vomă.
 
Citeşte continuarea pe Gustarte.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase