Ce va apărea pe piatra funerară a lui Stephen Hawking, la dorinţa acestuia

16 03. 2018, 00:00

This browser does not support the video element.

Formula şi descoperirea ajută nu numai la înţelegerea găurilor negre, ci şi a modurilor în care Universul creşte şi se schimbă odată cu trecerea timpului, scrie The Independent.

S-ul din ecuaţie este entropia, o parte complicată dar semnificativă a găurilor negre, care poate fi înţeleasă ca o măsură a câtă dezordine există într-un sistem. Restul reprezintă parametrii necesari pentru a calcula entropia. h este constanta Planck, extrem de importantă în mecanica cuantică; G-ul este constanta gravitaţională, A se referă la aria orizontului de evenimente, c-ul este viteza luminii, k este constanta Boltzmann, care este un mod de a înţelege modul în care energia relaţionează cu temperatura.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Realizările ştiinţifice ale lui Stephen Hawking, marele geniu al erei noastre. ”Scopul meu este simplu: o înţelegere completă a Universului, de ce este aşa cum este şi de ce există”

Stephen Hawking: ”Aşteptările mele s-au redus la zero la vârsta de 21 de ani. De atunci, totul a fost bonus”. Citate memorabile ale savantului

Stephen Hawking, o scurtă istorie a unui geniu: ”Să fiu al naibii dacă voi muri înainte să descopăr mai multe din tainele Universului”

Eroina necunoscută din umbra lui Hawking: Jane Wilde, soţia care i-a salvat viaţa fizicianului în 1985. De ce a ales femeia să divorţeze de el