Prima pagină D:News

Cercetătorul american de origine română dr. Albert-Lászlň Barabási a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Redactia Descopera.ro | 03.24.2018 | ● Vizualizări: 191
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorul de origine română, dr. Albert -Lászlň Barabási din SUA, cunoscut pentru studiile sale în „Teoria reţelelor”, a devenit, joi, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara.

Născut în judeţul Harghita, acesta a studiat Facultatea de fizică la Universitatea din Bucureşti, iar, după anul 1989, a emigrat în Ungaria, iar apoi în SUA. Joi, Dr. Albert – Lászlň Barabási, profesor la Northeastern University, Boston, fiind cunoscut pentru ca a influenţat metodologia ştiinţifică globală în studiul sistemelor complexe într-un mod surprinzător, prin „Teoria reţelelor fără scară”, deschizând o abordare nouă în multe domenii ale cunoaşterii, în ştiintele naturii, tehnologie şi stiintele sociale, scrie Rador.

Titlul de Doctor Honoris Causa, decernat de Universitatea de Vest din Timişoara, este prima distincţie de acest fel, primită în România de prof. Barabási, care s-a declarat extrem de onorat să intre în rândul comunităţii academice din vestul ţării.