Alpinistul Horia Colibăşanu a plecat în Himalaya pentru a deschide un nou traseu pe Everest: ”Expediţia din acest an este o provocare pentru mine”

30 03. 2018, 10:00

Horia Colibăşanu, de meserie stomatolog, a plecat, joi, spre munţii Himalaya, urmând ca expediţia să înceapă pe data de 3 aprilie, o dată cu trekkingul pe Valea Khumbu, în Nepal, şi se va încheia la sfârşitul lunii mai. Alpinistul timişorean şi-a propus să deschidă o rută nouă pe Everest (8.848 metri).

“Expediţia din acest an este o provocare pentru mine, ca alpinist de mare înălţime. Mi-am propus să încerc deschiderea unei rute noi de urcare pe vârful Everest, bazându-mă pe experienţa de până acum şi în special pe cea de anul trecut, când am reuşit să rămân mai multe zile la rând la altitudine de peste 8.000 de metri”, a declarat Horia Colibăşanu.

Sportivul român îl va avea ca partener de expediţie pe Peter Hámor (53 de ani), alpinist slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri. Horia şi Peter au experienţă de echipă de opt ani.

Citeşte continuarea pe Mediafax.