Home » D:News » Magneziul, aliatul de bază împotriva oboselii, stresului şi a insomniilor

Magneziul, aliatul de bază împotriva oboselii, stresului şi a insomniilor

Magneziul, aliatul de bază împotriva oboselii, stresului şi a insomniilor
Publicat: 11.04.2018
Somnul insuficient nu numai că afectează starea de spirit, dar ascunde o serie de riscuri pentru apariţia unor probleme de sănătate – obezitate, boli cardiovasculare, diabet.

În lupta împotriva oboselii, stresului şi somnului insuficient, un aliat puternic este magneziul, susţin experţi din cadrul companiei de produse naturale de sănătate BetterYou. Deficitul de magneziu, o problemă pentru aproximativ 70% dintre persoane, provoacă dureri musculare, crampe şi inflamaţii, explică fondatorul companiei, Andrew Thomas.

Mineralul joacă un rol în peste 300 de reacţii biochimice din organism, spre exemplu pentru buna funcţionare a muşchilor, pentru sănătatea oaselor, reglarea tensiunii arteriale. O cantitate adecvată de magneziu contribuie la reglarea ciclului de somn şi ajută la o odihnă calitativă. Elementul ajută, de asemenea, la reducerea hormonului de stres, cortizolul, care poate afecta somnul, scrie Rador.

În plus, ajutând la relaxarea muşchilor, magneziul induce o stare de somnolenţă plăcută. Persoanele care se plâng constant de oboseală, stres şi lipsă de somn pot profita de proprietăţile miraculoase ale mineralului, prin administrarea lor sub formă de suplimente nutritive sau prin alimente cum ar fi legumele cu frunze verzi, nucile, cerealele integrale, ciocolata neagră.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase