Home » D:News » Conchita Wurst, câştigătoarea Eurovision 2014, a recunoscut că a fost diagnosticată cu HIV

Conchita Wurst, câştigătoarea Eurovision 2014, a recunoscut că a fost diagnosticată cu HIV

Conchita Wurst, câştigătoarea Eurovision 2014, a recunoscut că a fost diagnosticată cu HIV
Publicat: 17.04.2018
Cântăreaţa transgender Conchita Wurst, care a câştigat finala Eurovision 2014, a făcut public faptul că a fost diagnosticată cu HIV, după ce un fost iubit a ameninţat-o că va dezvălui această informaţie presei, potrivit voici.fr.

Ameninţată de un fost iubit, Conchita Wurst a ales să facă public faptul că este seropozitivă, printr-un mesaj publicat pe platforma online Instagram.

„Astăzi este ziua în care mă eliberez pentru tot restul vieţii de sabia lui Damo­cles: sunt seropozitivă, de mai mulţi ani. Acest lucru nu este important pentru public, dar un fost iubit mă ameninţă că va dezvălui această informaţie personală şi nu vreau să las nimănui dreptul de a mă ameninţa şi nici de a-mi influenţa viaţa”, se arată în mesajul publicat duminică seară.

Conchita Wurst a mai explicat că face tratament de când a fost diagnosticată cu HIV, iar familia sa a sprijinit-o „necondiţionat, din prima zi”. Prietenele sale vechi îi cunosc situaţia medicală, la fel şi toţi partenerii săi, potrivit Mediafax.

„Cred că este o informaţie care nu este de interes decât pentru persoanele cu care aş putea avea relaţii sexuale”, a mai scris Wurst.

Sute de fani i-au transmis acesteia mesaje de susţinere.

În 2014, pentru prima dată din 1966, Austria a câştigat finala concursului Eurovision. Reprezentanta Austriei, artistul transgender Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth – purtând tocuri înalte, gene foarte lungi, dar şi o barbă generoasă -, se număra de altfel printre favoriţi.

Pe lângă perfomanţele muzicale, Conchita Wurst a ieşit în evidenţă şi prin imaginea sa, aceea a unui travestit devenit simbol european în dezbaterile despre homosexualitate.

Biografia Conchitei Wurst arată că Thomas „Tom” Neuwirth s-a născut în 1988, în Gmunden, Austria. Înainte de a se dedica muzicii, a fost decorator de vitrine. La vârsta de 14 ani, tânărul s-a lansat în muzică, participând la emisiuni de profil, precum, „StarMania” şi „The Voice”. De asemenea, a făcut parte dintr-un grup de cântăreţi pentru o perioadă, însă fără a cunoaşte succesul.

Aceasta a fost perioada în care Thomas Neuwirth a devenit Conchita Wurst (cuvântul german „wurst” înseamnă cârnaţi). Încet, încet, Conchita Wurst a devenit o persoană publică, căpătând vizibilitate.

„Eu nu vreau să fiu o femeie. Scopul meu este de a fi o regină, dar, acasă, eu sunt un băiat foarte leneş”, declara Conchita pentru Reuters în 2014.

Conchita Wurst a devenit un fenomen în Austria, după apariţia sa, în 2011, în emisiunea „Die Grosse Chance”. Modul în care a interpretat piesa „My Heart Will Go On”, de pe coloana sonoră a filmului „Titanic”, i-a adus celebritatea. Apoi, Conchita a participat la multe alte reality show-uri, inclusiv în Germania. De asemenea, a susţinut concerte şi a devenit un simbol al cauzei gay.

„Rise like a Phoenix”, melodia cu care a participat la finala Eurovision 2014, a fost al treilea single al Conchitei Wurst şi are la bază istoria sa personală şi decizia sa de a se travesti. „A fi un adolescent gay într-un mic sat (din Austria) nu este amuzant. Cei mai mulţi homosexuali pe care îi cunosc au avut o poveste asemănătoare cu a mea”, a explicat Conchita Wurst.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase