Trucurile simple pe care medicii pediatri le aplică propriilor lor copii

19 05. 2018, 15:30

Stimulează-i i dorinţa de a ieşi afară

Lipsa activităţii fizice este o cauză majoră a obezităţii infantile, dar şi a îmbolnăvirilor copiilor. Încearcă să institui un fel de “timp fără tehnologie”, în care să îţi încurajezi copilul ca după teme să se joace aş cum o făceam şi noi pe vremuri. Afară, în parc, cu mingea, la tobogane, cu rolele sau cu bicicleta. Bineînţeles dacă vremea o permite. Dacă nu, îţi poţi folosi imaginaţia şi puteţi construi cazemate sau alte jocuri care să implice şi activitate fizică. O bătaie cu perne, câteva exerciţii sportive nu strică niciodată.

Învaţă-l cât de importantă este igiena mâinilor

Nu e medic – pediatru sau nu – care să nu susţină importanţa igienei mâinilor. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a împiedica răspândirea germenilor. Este important ca cel mic să ştie să se spele cele 2 minute regulamentare înainte de masă, după ce merg la baie, după ce ating sau se joacă cu animale, după ce tuşesc, strănută sau îşi suflă nasul. Şi înarmează-te cu răbdare, pentru că e nevoie să îi reaminteşti de mai multe ori această regulă. Daaar, nu uita, întotdeauna cu blândeţe.

Ţine copilul acasă dacă e bolnav

Pediatrii spun că este mult mai benefic pentru recuperarea copilului să rămână acasă, în pat, dacă are febră sau e răcit. E important să se odihnească şi să fie bine hidratat. Corpul micuţului are nevoie de odihnă şi de multe lichide pentru a se lupta cu boala şi pentru a-şi reveni. Copiii care merg la şcoală atunci când sunt bolnavi, riscă să dezvolte o infecţie secundară şi, evident, să răspândească virusul şi celorlalţi copii.

Citeşte continuarea pe CSID.