Home » D:News » Mii de copii din Galaţi vor să intre în Cartea Recordurilor cu o pânză pictată în culorile tricolorului

Mii de copii din Galaţi vor să intre în Cartea Recordurilor cu o pânză pictată în culorile tricolorului

Publicat: 31.05.2018
Peste 2.000 de copii din Galaţi au desenat tricolorul pe cea mai lungă pânză din lume şi au participat la un flashmob filmat cu o dronă pentru a sărbători Ziua Copilului şi Anul Centenarului. Evenimentele au avut loc simultan în cele mai importante zone de promenadă din oraş.

Aproximativ 2.000 de copii, cei mai mulţi de gradiniţă, s-au adunat, joi, pe faleza Dunării din Galaţi, şi au desenat, în culorile tricolorului, o pânză lungă de 1.000 de metri. Organizatorii evenimentului vor să intre cu pânza pictată de copii în Cartea Recordurilor, scrie Mediafax.

„Evenimentul se numeşte Povestea Tricolorului şi a Marii Uniri. Cu prilejul Centenarului Unirii românaşii şi româncuţele din Galaţi vor să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă pânză tematică pictată de copii. Pânza se întinde pe Faleza Dunării, pe o lungime de un kilometru. Participă aproximativ 2.000 de copii, 140 de cadre didactice, voluntari, părinţi, bunici, reprezentanţi ai comunităţii locale”, au declarat organizatorii din cadrul Primăriei Galaţi.

Personajele principale ale evenimentului au fost copiii care au invadat faleza Dunării din Galaţi.

„Se colorează şi unirea, se colorează şi fericirea, se colorează tot ce este frumos pentru că ei, copiii, sunt minunea noastră. Facem o pânză foarte mare pentru 1 Iunie, Ziua copilului, şi pentru Cartea Recordurilor”, a spus educatoarea Elena Brazdeş.

Bineînţeles, copiii au fost încântaţi de ideea organizatorilor şi au umplut pânza cu desene.

„Eu colorez un soare. Este pentru 1 Iunie iar lângă pictez şi steagul României. Ne-au învăţat la grădiniţă, sărbătorim centenarul, 100 de ani de la unire, şi vrem să intrăm în Cartea Recordurilor”, a spus unul dintre copiii de pe faleză.

Pânza uriaşă va rămâne şi pe 1 iunie pe Faleza Dunării, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Galaţi spun că recordul va fi omologat în curând.

„Colorăm astăzi o pânză de o mie de metri. Suntem la a doua ediţie a acestui eveniment, în acest an copiii colorează unirea pentru că este anul centenarului. Ambiţia este să intrăm în Cartea Recordurilor, deja s-au făcut demersuri. Cei care se ocupă cu acest lucru ne-au dat un răspuns, ne-au spus că suntem primii care vor să breveteze aşa ceva, prin umare aşteptăm certificatul”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Alţi copii de la mai multe grădiniţe din oraş s-au adunat joi în Grădina Publică din Galaţi. 300 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, au participat la un flashmob numit „100 iunie…noi suntem viitorul”, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului şi Centenarului Marii Uniri. Participanţii au dansat în jurul unei fântâni arteziene şi au fost filmaţi cu o dronă, în timp ce formau din trupurile lor, în mod simbolic, numărul 100. „Ne-am gândit să arătăm tuturor că dansul se poate practica indiferent de vârsta şi loc. Ne bucurăm că am reuşit să punem în practică un proiect atât de amplu şi ne dorim să fie ceva frumos, relaxant, plin de veselie şi că va rămâne în memorie, măcar pentru o perioadă! Măcar în memoria celor mici, care se distrează din plin”, a declarat organizatorul evenimentului, George Dinu.

La evenimentul de la Grădina Publică din Galaţi au participat copii, educatoare, părinţi şi instructorii unui club de dans.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase