Prima pagină D:News

Un grup de cercetători ajunge la o concluzie interesantă: mersul mai rapid te poate face să trăieşti mai mult

Alexandru Voiculescu 06.08.2018 | ● Vizualizări: 609
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Conform unui studiu al cercetătorilor australieni de la Universitatea din Sydney, pasul mai alert poate creşte speranţa de viaţă.

Ritmul mediu a fost asociat cu o reducere cu 20% a riscului mortalităţii, comparativ cu mersul lent, în timp ce ritmul rapid a fost asociat cu o reducere cu 24%, scrie Medical Xpress.

Un rezultat similar a fost găsit la mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare.

De asemenea, efectele protectoare ale mersului accelerat au fost mai pronunţate în grupurile persoanelor cu vârste înaintate. Cei cu mersul normal, cu vârste de 60 de ani sau mai mult, au avut o reducere cu 46% a riscului morţii cauzată de bolile cardiovasculare, iar cei cu mersul rapid au avut o reducere cu 53%.

„Un ritm rapid este cel de 5-7 kilometri pe oră, dar depinde de nivelul de pregătire fizică al individului, un indicator alternativ este de a merge într-un ritm care te face să respiri mai greu sau să transpiri”, a precizat Emmanuel Stamatakis, autorul principal al studiului publicat recent în British Journal of Sports Medicine.

„Deşi sexul şi indicele de masă corporală nu par să influenţeze rezultatele, mersul la pas normal sau alert a fost asociat cu reducerea riscului mortalităţii indiferent de cauză şi a bolilor cardiovasculare. Nu există dovezi care să sugereze că ritmul de mers are o influenţă semnificativă asupra mortalităţii cauzate de cancer”, a adăugat acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Rezultatul surprinzător la care a ajuns o echipă de specialişti: există o legătură directă între apariţia bolilor de inimă şi felul în care mergi pe stradă

Folosirea pedometrelor este benefică şi pe termen lung, conform unui nou studiu

Topul greşelilor care pot afecta mersul. Purtarea tocurilor se numără printre acestea

Oricât de caraghios ar arăta mersul pinguinului, este mai eficient decât mersul nostru