Motivele pentru care trebuie să vizitezi Roma

26 06. 2018, 15:29

Dacă îţi doreşti o călătorie culturală, Roma este, de asemenea, alegerea ideală, pentru că aproape tot centrul oraşului etern, aşa cum i se spune, este inclus în patrimoniul UNESCO. Mai mult, multitudinea de opere de artă ale lui Michelangelo poate fi un motiv în sine pentru o vizită în capitala Italiei. Ba mai mult,  dintr-un oraş minunat poţi ajunge, chiar şi pe jos, la Vatican.

În oraşul celor şapte coline trebuie să ajungi şi pentru privelişte, bineînţeles.  Şi, nu în ultimul rând, pentru a te bucura de o climă plăcută, în cea mai mare parte a anului, inclusiv în lunile de iarnă, zăpada fiind o raritate aici.

„Pe cât de frumos este un city break în Roma, pe atât este de accesibil. Practic, un weekend prelungit de 3 nopţi şi 4 zile în Roma poate ajunge la 200-230 de euro de persoană, cost care include cazarea şi zborurile cu avionul. Iar un city break de 3 nopţi şi 4 zile, la un hotel de 5 stele, care include şi transport, poate ajunge, în medie, la 600-700 de euro de persoană’’, spune Stefano Iervolino, reprezentant al agenţiei de turism Fly Go, pentru Ce se întâmplă, doctore?

Hotelurile de 3 şi 4 stele unde poţi locui în această perioadă: Starhotels Metropole, Hotel Contilia, Hotel Contilia. „Într-un top personal recomandat turiştilor într-un city break, aş include: Fontana di Trevi, Panteonul, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Villa Borghese, Muzeele Vaticanului, Colosseumul şi câteva dintre Bisericile Romei”, adaugă specialistul.

Citeşte continuarea pe CSID.