Home » D:News » Unul dintre salvatorii care a dus oxigen echipei de fotbal thailandeze, blocată în peşteră, a murit

Unul dintre salvatorii care a dus oxigen echipei de fotbal thailandeze, blocată în peşteră, a murit

Unul dintre salvatorii care a dus oxigen echipei de fotbal thailandeze, blocată în peşteră, a murit
Publicat: 06.07.2018
Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operaţiunile de salvare, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieţi şi a antrenorului lor, prinşi în peştera inundată din Thailanda.
Subofiţerul Saman Gunan, 38 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa în drumul său din complexul de peşteri Tham Luang, după ce a livrat provizii copiilor prinşi în subteran de mai bine de 13 zile, scrie Mediafax.
 
„A trebuit să livreze oxigen, dar nu avea suficient de mult înapoi”, a spus un oficial.
 
El a fost scos de prietenul său, dar nu a putut fi salvat.
 
Scafandrul a părăsit marina thailandeză, dar s-a întors pentru a ajuta la operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi  a antrenorului lor de 25 de ani.
 
PO Gunan, care era sportiv şi practica ciclismul, a făcut parte dintr-o operaţiune de salvare masivă, care a început acum aproape două săptămâni după ce grupul a intrat în peştera Tham Luang.
 
Adjunctul guvernatorului Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck, a declarat reporterilor că PO Guna a murit în primele ore ale dimineţii de vineri.
 
Peste 1000 de oameni sunt implicaţi în operaţiunea majoră de salvare a tinerilor membri ai unei echipe de fotbal cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi a anternorului de 25 de ani, rămaşi captivi în peşteră în urma unor inundaţii majore. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase