Home » D:News » Care sunt simptomele deviaţiei de sept

Care sunt simptomele deviaţiei de sept

Care sunt simptomele deviaţiei de sept
Publicat: 12.08.2018
Deviaţia de sept apare atunci când septul nazal, osul care împarte cavitatea nazală a nasului în jumătate, este în mod semnificativ situat în afara centrului sau este strâmb, ceea ce face ca respiraţia să fie dificilă. Deşi estimările indică faptul că 80% dintre oameni au această afecţiune, tratamentul este necesar numai în cazul devierilor majore, pentru că atunci apar probleme la nivelul respiraţiei.

PERSEIDE 2018. Cea mai spectaculoasă ploaie de meteori are loc astăzi. Cum le poţi urmări pe cerul României

Deviaţia de sept: factori de risc

Dacă unele persoane se nasc cu un sept deviat, altele dezvoltă asta după ce suferă anumite traumatisme la nivelul nasului. Situaţii în care oamenii pot dobândi această afecţiune:
 
– în cazul practicării sporturilor de contact (box, karate) ,
– şoferilor predispuşi la accidente rutiere 
– în cazul activităţilor casnice cu risc de lovire, precum căratul mobilei etc.
 

Deviaţia de sept: simptome

“În majoritatea cazurilor, simptomele nu apar, iar această afecţiune este de multe ori neobservată de către pacienţi. Ei nu reclamă un disconfort sau nu simt că le este afectat ritmul vieţii, chiar şi activităţile sportive se desfăşoară normal, totuşi, în situaţii grave pot apărea factori perturbatori: blocarea/ înfundarea unei nari, cu consecinţe asupra calităţii respiraţiei. Sângerările nazale pot fi frecvente şi pot genera un disconfort vadit. Sforăitul este un alt inconvenient major.
 
Durerile faciale şi migrenele reprezintă poate cele mai supărătoare simptome, pentru că pot genera lipsă de odihnă şi de concentrare. Ba mai mult,  poate fi afectat şi randamentul la locul de muncă”, spune medicul estetician Andrei Gregorian.
 
Continuarea pe CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase