Home » D:News » O universitate de prestigiu din Japonia a modificat rezultatele la admitere, pentru a nu le permite femeilor să urmeze cursurile instituţiei

O universitate de prestigiu din Japonia a modificat rezultatele la admitere, pentru a nu le permite femeilor să urmeze cursurile instituţiei

Publicat: 13.08.2018
O universitate de prestigiu din Japonia a modificat rezultatele la admitere, pentru a nu le permite femeilor să urmeze cursurile instituţiei
Una din cele mai respectate universităţi de medicină din Japonia se află în centrul unui mare scandal, după ce a modificat rezultate la admitere, pentru a nu permite accesul femeilor la cursurile instituţiei.

După ce presa a scris despre discriminare, Universitatea de Medicină din Tokyo a prezentat un raport care arată că testele scrise pentru posibilele studente includeau numeroşi factori discriminatori împotriva femeilor. Astfel, notele în cazul lor erau modificate în scădere încă din 2006, scrie Bloomberg.


Chiar dacă femeile obţineau toate punctele la examenul scris, acestea „reuşeau” să atingă doar 80 din cele 100 de puncte. Universitate, una din cele mai prestigioase şcoli private de medicină din Japonia, adăuga punctele în contul candidaţilor de sex masculin, care dădeau examenul în cel mult trei ani de la data absolvirii liceului. Pe de altă parte, fetele nu primeau niciun punct.

„Cele mai mari regrete”

Oficialii au spus că nu ştiau despre aceste discriminări, care au ieşit la iveală în timpul unei anchete privind manipularea rezultatelor fiului unui fost ministru al Educaţiei.

„Am fost siderat să aflu aşa ceva”, a declarat Tetsuo Yukioka, director al universităţii, pentru reporterii japonezi. El şi-a manifestat „cele mai mari regrete” vizavi de situaţia dată.

Episodul ruşinos a generat indignare în Japonia, unde guvernul doreşte o mai bună promovare a femeilor în câmpul muncii pentru a contrabalansa scăderea populaţiei. Shinzo Abe, premierul nipon, a transformat „Womenomics” într-o temă largă de dezbateri, încurajând femeile să „strălucească” pe piaţa muncii.

Din păcate, femeile însumau doar 21% dintre doctori în 2016, potrivit unei analize GEBCO (Gender Equality Bureau Cabinet Office).

„Comunitatea medicală este preponderent macho”, a declarat Nobuko Kobayashi, partener al firmei de consultanţă AT Kearney. „Există o cultură bine împământenită, în care bărbaţii joacă rolul principal şi femeile doar unul secundar”.

„Angajatorii nu ar trebui să le penalizeze pe femei atunci când ies din câmpul muncii, ci să le integreze cu înţelegere, în momentul revenirii lor”, a mai spus Kobayashi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase