Home » D:News » Un nou studiu arată efectele extrem de nocive ale muncii peste program, chiar dacă include doar aşteptarea disponibilităţii verificării e-mailului de serviciu

Un nou studiu arată efectele extrem de nocive ale muncii peste program, chiar dacă include doar aşteptarea disponibilităţii verificării e-mailului de serviciu

Un nou studiu arată efectele extrem de nocive ale muncii peste program, chiar dacă include doar aşteptarea disponibilităţii verificării e-mailului de serviciu
Publicat: 20.08.2018
Studiul demonstrează că angajaţii nu trebuie să petreacă timp la muncă în afara orelor de program pentru a suferi efecte dăunătoare. Doar aşteptarea disponibilităţii creşte stresul asupra angajaţilor şi asupra partenerului de viaţă - chiar dacă angajaţii nu lucrează în afara programului.

Aşteptările angajatorului de a verifica e-mailul în afara programului sunt dăunătoare sănătăţii, scrie Science Daily.

„Cererile pentru o astfel de viaţă cu program flexibil prezintă o dilemă pentru angajaţi, ceea ce declanşează sentimente de anxietate şi pune în pericol munca şi vieţile personale”, a precizat William Becker, co-autor al studiului de la Pamplin College of Business.

Alte studii au mai arătat că stresul cauzat de aceste cereri ale jobului duce la conflict în familie şi relaţiile, „adică atunci când îşi aduce munca acasă”.

Noul studiu arată chiar că angajaţii nici nu trebuie să muncească efectiv în timpul liber pentru a simţi efectele nocive. Doar expectanţa de disponibilitate din partea angajatorului creşte nivelul de stres pentru angajaţi.

„Studiul nostru scoate la iveală că limitele flexibile de lucru devin deseori munca fără limite, compromiţând sănătatea şi starea de bine a angajatului şi a familiei sale”, adaugă Becker.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

La ce oră este cel mai bine să începem programul de lucru? Sfatul experţilor

Cum să faci faţă întreruperilor la locul de muncă şi cum să te încadrezi în programul de lucru, conform ştiinţei

Ciudăţeniile unui geniu: Leonardo da Vinci şi programul său eficient de somn

Zece semne prin care organismul încearcă să-ţi spună că eşti stresat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase