Durere de gât: tipuri şi simptome

25 08. 2018, 14:00

Durerile musculare. Dacă te confrunţi deseori cu dureri la nivelul umerilor şi gâtului, ai grijă, s-ar putea să fii supus la un stres prelungit. Muşchii gâtului pot dezvolta un fel de noduri, sensibile la atingere şi numite puncte de declanşare.

Spasmele musculare. Reprezintă o strângere bruscă şi puternică a muşchilor de la nivelul gâtului. Acesta îţi dă impresia că e înţepenit, aşa că e practic imposibil să îţi întorci capul. Când te trezeşti cu un gât rigid, este probabil un spasm muscular.

Spasmul muscular poate rezulta dintr-o leziune musculară, dar poate apărea şi ca răspuns la o problemă a discului intervertebral sau la un stres emoţional. Cu toate acestea, nu există deseori o cauză clară.

Durerea de cap este adesea simţită în partea din spate a capului şi a gâtului superior. În general, este rezultatul tensiunii musculare sau a spasmului. De multe ori, poate fi amplificată de un stres prelungit.

Cefaleea poate fi resimţită ca o senzaţie de apăsare la nivelul cefei şi gâtului. În general, mişcarea gâtului accentuează această stare.

Durerea articulară. Poate fi descrisă ca o durere profundă, ascuţită sau dureroasă la nivelul articulaţiilor (vertebrelor gâtului). De obicei, se agravează atunci când faci o mişcare bruscă sau îţi apleci capul, iar asta face ca durerea să iradieze umărul sau partea superioară a spatelui. Artrita se poate simţi mai rău dimineaţa sau după o perioadă de inactivitate.

Citeşte continuarea pe CSID.