Home » D:News » Un incendiu uriaş a distrus cel mai vechi muzeu de istorie naturală de pe întregul continent american. ”Două sute de ani de muncă şi cercetare au fost pierdute”

Un incendiu uriaş a distrus cel mai vechi muzeu de istorie naturală de pe întregul continent american. ”Două sute de ani de muncă şi cercetare au fost pierdute”

Un incendiu uriaş a distrus cel mai vechi muzeu de istorie naturală de pe întregul continent american. ”Două sute de ani de muncă şi cercetare au fost pierdute”
Publicat: 04.09.2018
Un incendiu puternic a distrus mare parte din Muzeul Naţional din Brazilia ce are o vechime de 200 de ani.

Incendiul a început sămbătă după închiderea muzeului, iar până în prezent nu există persoane rănite sau decedate, însă colecţia ştiinţifică expusă în cadrul muzeului a fost distrusă. 

Conform Science Alert, Muzeul Naţional a fost inaugurat în 1818, fiind unul dintre cele mai vechi şi mai mari muzee de istorie naturală de pe întregul continent american. „Două sute de ani de muncă, cercetare şi informaţii au fost pierdute,” a declarat Michael Temer, preşedintele Braziliei. 

Colecţia muzeului conţinea peste 20 de milioane de obiecte, rapoartele iniţiale nu au indicat cât la sută din aceste obiecte au fost distruse. Printre obiectele din cadrul muzeului se află şi o colecţie imensă de obiecte egiptene ce aparţin secolului XIX. 

Muzeul mai găzduieşte şi cea mai mare colecţie deartefacte realizate de indigenii din America. Printre obiecte se numără ceramică, fragmente de text, unelte şi alte artefacte ce aparţin culturilor incaşe, Chanchay şi Nazca. Muzeul ce face parte din Universitatea Federală din Rio de Janeiro deţinea şi cea mai vastă bibliotecă ştiinţifică din Brazilia, ce include peste 2.400 de lucrări rare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: . 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase