Home » Știință » Un robot a realizat, ÎN PREMIERĂ, o operaţie în interiorul ochiului uman

Un robot a realizat, ÎN PREMIERĂ, o operaţie în interiorul ochiului uman

Un robot a realizat, ÎN PREMIERĂ, o operaţie în interiorul ochiului uman
Publicat: 10.05.2017
Cercetătorii au utilizat, în premieră, un robot operat de la distanţă în cadrul unei operaţii oculare. Roboţii au reuşit să producă rezultate mult mai bune decât metodele tradiţionale. n

În viitor, roboţii ar putea prelua unele locuri de muncă, de la asistenţi personali până la medici, informează Futurism. În prezent o echipă de chirurgi au efectuat o operaţie oculară cu ajutorul droizilor. 

Cercetătorii au recrutat 12 pacienţi care aveau nevoie de operaţie a retinei. O jumătate din grup a fost supusă unei operaţii efectuate de roboţi şi ceilalţi şase au fost supuşi unei operaţii clasice. Dintre cei şase operaţi prin metode tradiţionale, cinci au întâmpinat microhemoragie. Însă în cadrul grupului care a fost operat de roboţi au avut loc doar două cazuri de acest fel. 

Acesta însă este doar un exemplu al modului în care roboţii ar putea ajuta omenirea. În urma studiului, cercetătorii susţin că roboţii ar putea reprezenta noua versiune de asistenţi din viitor. Datorită preciziei, aceştia ar putea fi extrem de folositori în timpul operaţiilor dificile. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase