Secretul dietei daneze: 11 kilograme în 13 zile

16 09. 2018, 12:00
Trăim într-un secol în care viteza este cuvântul de ordine. Trăim într-un secol care ne obligă să fim ”super oameni” cu sau fără voia noastră. Aşa că aşteptările pentru capacităţi intelectuale şi abilităţi fizice sunt mari. Toate acestea capătă un plus de strălucire când sunt însoţite de un fizic pe măsură. Societate, reţelele sociale, mass-media au compus de mulţi ani portretul robot al omului de succes.
 
Acesta are trăsături fizice bine proporţionate, piele cu aspect sănătos, are un corp atletic în peste 99,9% dintre imagini.
În foarte multe cazuri, presiunea este extremă iar dacă nu se bifează pozitiv toate aspectele apare sentimentul de nefericire. De aici şi până la tentaţia de a urma diete extreme, deşi nu ne-au fost recomandate, este doar un click şi un declic. În foarte multe cazuri însă, se poate cădea pradă unor regimuri alimentare extreme, cu repercursiuni adânci asupra stării de sănătate. Un astfel de exemplu este şi cel al dietei daneze, una dintre cele mai căutate diete în mediul on-line de amatorii de haine mai mici într-un timp scurt.
 
Dieta daneză – definiţie
Dieta daneză este cunoscută şi ca fiind dieta Spitalului din Copenhaga. Dieta daneză este una extrem de restrictivă. Alimentele permise într-o zi însumează 600 de kilocalorii, circa o treime sau un sfert (în funcţie de sex, înălţime, tip de activitate) din cantitatea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii unei persoane adulte. Multă apă, o cafea, un ceai, o bucăţică de carne, ouă, salată verde şi spanac sunt singurele alimente permise în cele 13 zile.
 
Dieta daneză este încadrată ca fiind o dietă extremă ce se recomandă doar în cazuri de urgenţă medicală. De exemplu, persoanelor care suferă de obezitate morbidă şi urmează să fie supuse de urgenţă unei operaţii chirurgicale. În două săptămâni aceşti pacienţi pierd aproximativ 11 kg. Organele vitale depun un efort deosebit în cazul unei operaţii, pierderea unor kilograme este de real ajutor.
 
Continuarea pe CSID.