Cum poţi preveni ridurile. Top şase metode

22 09. 2018, 16:30
Riduri: nu mai utiliza paiele
Folosirea unui pai pare un obicei destul de nevinovat, dar în timp, vei putea observa riduri în jurul gurii. Până nu am citit recomandarea Angelei Lamb, profesor asistent de dermatologie la Şcoala de Medicină Icahn de la Muntele Sinai, nici nu m-am gândit cât rău ne facem sorbind cu paiul. „Consumul băuturilor cu ajutorul paielor accentuează acei muşchi faciali care pot da naştere unor linii fine”, spune Angela. Cu cât foloseşti mai mult acei muşchi, cu atât mai vizibile vor fi ridurile din zona cu pricina.
 
Riduri: nu fuma
Adăugă acest scop pe lista deja suficient de lungă de motive pentru a renunţa la fumat. În plus, faţă de faptul că renunţarea la fumat va ajuta la reducerea şanselor de a face cancer pulmonar sau boli de inimă, te va ajuta totodată şi să recapeţi un aspect tânăr şi plăcut al pielii, oferindu-ţi parcă, înapoi, tinereţea. Obiceiul de a fuma are un efect major asupra aspectului tău, contribuind la îmbătrânirea prematură a pielii, apariţia ridurilor, dinţi coloraţi şi chiar creşterea riscului de psoriazis. Şi vă spun, nu e doar în teorie. AM obsercat atent femeile care fumează. După 50, 55 de ani, au pielea mai îngroşată, apar nişte vinişoare şi dispare luminozitatea pielii.
 
Riduri: consumă antioxidanţi
În timp ce o dietă sănătoasă face minuni pentru întregul corp, fructele şi legumele care conţin antioxidanţi precum vitaminele B şi E sunt deosebit de bune pentru piele. Antioxidanţii ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi din mediu, care dăunează celulelor pielii, spun într-un cor dermatologii. Se pare că e dovedit ştiinţific faptul că aceştia lucrează eficient pentru a împiedica radicalii liberi să descompună elastina şi colagenul pielii, rezultând o piele mai tânără şi mai sănătoas”.
 
Continuarea pe CSID.