Home » D:News » Cauzele, simptomele şi remediile naturiste pentru nasul înfundat

Cauzele, simptomele şi remediile naturiste pentru nasul înfundat

Cauzele, simptomele şi remediile naturiste pentru nasul înfundat
Publicat: 24.10.2018
Congestia nazală este un simptom şi nu o boală. Numită popular şi nas înfundat, congestia nazală este un simptom extrem de des întâlnit, atât la copii cât şi la adulţi şi apare de regulă, odată cu instalarea unei răceli, viroze, alergii sau odată cu declanşarea sinuzitei.

Congestia nazală este caracterizată prin blocarea pasajelor nazale dar şi a ţesuturilor adiacente. Odată blocate, acestea se inflamează din pricina excesului de fluide, iar respiraţia devine dificilă, persoana în cauză resimte un disconfort accentuat.

Nas înfundat: simptome

• Senzaţia de uscăciune a mucoasei,
• Tulburări ale mirosului,
• Senzaţia de lipsă a aerului.
• Acumularea de mucus,
• Secreţii nazale,
• Inflamarea ţesutului nazal,
• Mai rar, dureri la nivelul sinusurilor.
 

Nas înfundat: cauze

• Cauze alergice: rinita alergică, alergiile la praf, mucegai sau la diferiţi factori de mediu dar şi alergiile sezoniere,
• Cauze infecţioase: sinuzita, răceală, gripa, infecţiile căilor respiratorii superioare, virozele,
• Cauze structurale de congestie: anumite deformări ale nasului sau ale septului, polipii, sau chiar tumorile nazale.
Alte cauze ale congestiei nazale sunt: consumul excesiv de alcool, aerul rece, fumul sau mâncarea prea condimentată. De asemenea, anumite medicamente pentru controlul tensiunii arteriale pot avea ca efect secundar înfundarea nasului. Nu în ultimul rând, congestia nazală poate să apară în timpul sarcinii, de regulă, la sfârşitului primului trimestru. Fluctuaţiile hormonale care apar în timpul sarcinii pot determina această congestie nazală, iar membranele nazale devin inflamate şi uscate. 
 

Nas înfundat: când să mergi la medic

Trebuie să te adresezi medicului dacă simptomele durează mai mult de 10 zile, ai febră mare, mucusul nazal are culoarea galbenă sau verde şi este însoţit de durere sinusală. Aceste simptome pot să fie semnul unei infecţii bacteriene, iar medicul după ce te va consulta şi va efectua analizele necesare, îţi poate recomanda tratament cu antibiotic pentru a nu avea loc o suprainfectare.
Atenţie! Dacă ai un copil mic, sugar şi are febră, iar congestia nazală este o piedică în calea alăptării sau îi provoacă dificultăţi de respiraţie, trebuie să mergi de urgenţă la medicul specialist pediatru.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase