Home » D:News » Masturbare sau sex? Riscurile şi beneficiile masturbării

Masturbare sau sex? Riscurile şi beneficiile masturbării

Masturbare sau sex? Riscurile şi beneficiile masturbării
Publicat: 04.01.2019
Masturbarea este o activitate comună, normală şi sănătoasă. În ciuda miturilor apărute, nu există riscuri care să ne îngrijoreze, însă, masturbarea excesivă poate duce la dependenţă

Potrivit cercetărilor, unele persoane se simt inconfortabil atunci când descoperă că partenerul de viaţă se masturbează.  Atunci când cineva care se află deja într-o relaţie continuă să se masturbeze, se presupune că nu are parte de suficient sex sau nu a fost mulţumit de partener şi alege să se satisfacă singur. Însă, uneori, masturbarea poate servi ca substitut pentru persoanele care nu au deloc parte de sex.

Există, însă, o altă categorie de oameni care nu se simt deloc deranjaţi de faptul că partenerul se satisface singur din când în când. Studiile arată că mastubrarea poate fi un semn bun pentru o viaţă sexuală activă şi relaţia cu partenerul.

Este masturbarea un substitut pentru lipsa sexului sau o semn al unei vieţi sexuale active? Sau puţin din amândouă?

Cercetătorii au examinat datele unui sondaj la care au participat peste 15.000 de adulţi americani, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. O parte dintre respondenţi au fost întrebaţi dacă s-au masturbat în ultimele două săptămâni, dar şi cât sex au făcut în această perioadă şi dacă au fost mulţumiţi. În mod surprinzător, se pare că atât cei care s-au masturbat, cât şi cei care nu, au avut parte de aceeaşi cantitate de sex.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase