Ton roşu uriaş, cumpărat de un japonez cu 2,7 milioane de euro – VIDEO

07 01. 2019, 12:00

Kiyoshi Kimura, deţinătorul lanţului de restaurante Sushizanmai, a cumpărat tonul roşu de 278 de kilograme, capturat în largul coastei nordice ale Japoniei, scrie Mediafax.

„Tonul arată foarte proaspăt şi gustos, dar cred că este prea mult”, a afirmat Kimura în faţa reporterilor, adăugând că a plătit de cinci ori mai mult decât se aştepta.

Kimura a fost recordmanul acestei licitaţii tradiţionale timp de şase ani la rând, până în 2017.

Licitaţia din acest an a fost prima din piaţa Toyosu, după ce renumita piaţă de peşte Tsukiji a fost închisă în 2018, pentru a deveni parcare temporară pentru Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020.

Tonul roşu este clasificat ca o specie pe cale de dispariţie de către World Wildlife Fund, care apreciază drept ilegal pescuitul acestui peşte.

Japonia a anunţat, în decembrie, că va relua vânătoarea comercială de balene şi se va retrage din International Whaling Commission (IWC). În 1986, organizaţia a interzis vânătoarea de balene, după ce unele specii au fost aproape de dispariţie.

Câştigarea primei licitaţii a anului în Japonia este mai mult o demonstraţie de putere, iar licitatorii luptă pentru atenţia şi onoarea ce vin după câştigarea produsului.