Home » D:News » De la plaje izolate, la locuri pline de istorie. Locuri de vizitat în 2019 (şi nu numai)

De la plaje izolate, la locuri pline de istorie. Locuri de vizitat în 2019 (şi nu numai)

Publicat: 13.01.2019
Lumea este plină de zone frumoase care merită o vizită cel puţin o dată în viaţă. Din Europa, în Asia şi în Americi, aceste regiuni şi ţări au încântat şi au fascinat turiştii. Mai jos sunt doar 20 dintr-o listă foarte lungă de destinaţii pentru turişti.

Eilat, Israel

Credit: Pixabay

În partea sudică cu ieşire la Marea Roşie se află oraşul Eilat, o atracţie turistică la mare căutare pentru europeni, existând curse aeriene directe de la Munchen, Frankfurt, Praga şi Londra. Cei cu o fascinaţie pentru deşert pot face drumul cu maşina de la Tel Aviv la Eilat, parcurgând aproximativ 300 de kilometri. Aici, se pot vizita recifurile de corali care adăpostesc sute de specii de peşti, pisici de mare şi rechini, potrivit New York Times.

Aalborg, Danemarca

Credit: Pixabay

Oraşul Aalborg, din nordul ţării, este cunoscut pentru arhitectura clădirilor. Într-o lume care tinde spre uniformizare şi utilitarism, arhitecţii danezi au putut crea un nou tip de arhitectură care, contrar aparenţelor, aduce beneficii – sub forma numărului mare de turişti. Altfel spus, Aalborg tinde să devină centrul artistic al unui nou tip de arhitectură. Printre clădirile care au apărut se numără şi Centrul Utzon, realizat de Jorn Utzon, arhitectul cunoscutei clădiri a operei din Sydney

Danang, Vietnam

Credit: Pixabay

Danang este al treilea cel mai mare oraş din Vietnam, fiind cunoscut cel mai mult pentru apropierea de oraşul Hoi An, aflat în patrimoniul UNESCO. Dar în ultimii ani, a început să îşi creeze propria reputaţie ca ”Miami” din Vietnam, turiştii fiind atraşi de climatul cald, arta culinară specifică, noile hoteluri de lux şi, desigur, plajele din şi în jurul oraşului.

Zadar, Croaţia

Credit: Pixabay

O altă destinaţie cu acces la mare se numără Zadar, din Croaţia, care, deşi destul de neglijată până acum de turişti, comparativ cu destinaţiile mai populare din mica ţară, precum Split sau Hvar, este un loc foarte bun de vizitat. Apusurile de soare l-au făcut pe Alfred Hitchcock, care a vizitat oraşul în 1964, să spună că a fost martorul celui mai frumos apus din lume. Localitatea combină istoria, turiştii putând vizita clădirile medievale cu deschidere către insulele puţin populate din proximitate. Apele din jurul Insulei Pasman sunt printre cele mai curate de la Marea Adriatică datorită curenţilor schimbători.

Panama

Credit: Pixabay

Mica ţară din America Centrală este în plină dezvoltare, iar turismul a devenit un element esenţial în cadrul acesteia. Ceea ce este de înţeles, având în vedere că Panama este doar o fâşie de pământ cu acces la oceane. Strategia staţiunilor cu deschidere la Oceanul Pacific include şi aspectul ecologic.

Hampi, India

Credit: Pixabay

La apogeul Imperiului Vijayanagar, din secolul al XVI-lea, Hampi a devenit unul dintre cele mai mari oraşe din lume la acea vreme. Moştenirea arhitecturală s-a păstrat, turiştii putând vizita peste 1.000 de monumente din piatră, precum temple hiduse, cetăţi şi palate. Situl, aflat în patrimoniul UNESCO, se află în sud-vestul peninsulei.

Calgary, Canada

Credit: Pixabay

Canadienii au arătat că o bibliotecă îşi poate depăşi funcţia originală, devenind o atracţie turistică. Biblioteca Centrală din oraşul din sud-vestul Canadei surpinde prin arhitectura sa futuristă şi printr-un nou concept de clădire, care aduce mai mult cu un mall (dar pentru pasionaţii de lectură), cu cafenele, locuri de joacă pentru copii şi altele.

Puglia, Italia

Credit: Pixabay

În „călcâiul” Italiei se află Puglia, un oraş istoric cu o cultură milenară de vin, unde turiştii se pot bucura şi de plaja de la Marea Adriatică. Multe locuri susţin că au o ofertă diversă, dar puţine se pot lăuda cu un „port spaţial”. Puglia este, de asemenea, locul pentru noul port spaţial al Virgin Galactic, promiţând, pe viitor, şi turism spaţial. Nu este de mirare că zborurile şi cursele pe mare sunt uşor de găsit pentru această regiune din sudul peninsulei.

Costalegre, Mexic

Credit: 123RF

Costalegre este o destinaţie de vacanţă la mare, dar fără aglomeraţie. Situată pe coasta vestică a Mexicului, regiunea bucură turistul cu peisaje uimitoare cu Oceanul Pacific, dar pentru acestea şi mai ales pentru confortul de a nu sta înghesuit cu alţi turişti, Costalegre este o destinaţie de lux.

Las Vegas, SUA

Credit: Pixabay

Oferta Las Vegas-ului pentru distracţii urbane pare nelimitată. Cazinouri, parcuri de distracţie, festivaluri de muzică şi multe alte evenimente fac ca oraşul din deşertul statului Nevada să rămână în atenţia turiştilor, fiind o destinaţie clasică şi populară pentru oamenii din întreaga lume.

Peşterile de gheaţă din Ontario, Canada

Credit: 123RF

Peşterile, formate exclusiv din apa îngheţată, se află la nordul Lacului Superior, cel mai mare lac din cele cinci Mari Lacuri din America de Nord. Peşterile variază în dimensiuni şi culoare. Valurile lacului care îngheaţă (pot fi valuri chiar şi de 7 metri) reprezintă un ingredient esenţial pentru formarea cavernelor. Vântul, mişcările gheţii şi efectele soarelui modifică în mod constant formaţiunile. Luna februarie este perioada cea mai bună pentru vizitat.

Insulele Azore, Portugalia

Credit: Pixabay

Situate în mijlocul Oceanului Atlantic, micile insule vulcanice cu climat subtropical sunt o minune a naturii – cu izvoare termale, lacuri vulcanice şi o varietate mare de specii de vieţuitoare – acesta fiind motivul pentru care fac parte din patrimoniul UNESCO. De asemenea, insulele reprezintă o destinaţie preferată pentru turişti, cu hoteluri şi restaurante cu o cultură culinară locală foarte dezvoltată.

Munchen, Germania

Credit: Pixabay

Situată în sudul Germaniei, localitatea este capitala bavareză şi un centru cultural important al Europei. Teatrele sale sunt considerate printre cele mai creative şi ambiţioase de pe continent, având programate peste 30 de premiere între ianuarie şi mai 2019. Muzeele sale sunt de asemenea încântătoare, mai ales de la renovarea şi redeschiderea Muzeului Lenbachhaus în 2017. Opera este un alt element care trebuie luat în considerare pentru turistul pasionat de cultură. Cei care merg în Munchen trebuie să viziteze şi Opera Bavareză de Stat.

Puerto Rico

Credit: Pixabay

La un an şi jumătate după ce uraganul Maria a lovit micul stat insular, Puerto Rico arată semne de revenire. Deşi numărul de zboruri este încă redus, oficialii susţin că turismul începe să devină ce a fost înainte de evenimentul catastrofal. În afară de plaje, anul acesta, la Centro de Bellas Artes din San Juan va avea loc musicalul ”Hamilton”, scopul principal fiind de strângere de fonduri pentru organizaţiile artistice de pe insulă. Probabil cel mai vizibil semn de revenire este un mare complex de recreere care se află în construcţie şi care va include săli de cinema, restaurante, o sală de concert şi altele.

Insulele Setouchi, Japonia

Credit: 123RF

Arta şi natura sunt în perfectă armonie în această regiune. În 2019, va avea loc un eveniment artistic major, care include insule mai puţin frecventate precum Teshima şi Honjima, unde se poate vedea cel mai bine echilibrul dintre natură şi artă. Foarte aproape de acestea se află şi Muzeul Memorial al Păcii de la Hiroshima, unul dintre cele mai vizitate locuri ale Japoniei, care se redeschide în primăvara anului 2019, după o pauză de 8 ani.

Salvador, Brazilia

Credit: Pixabay

Ca multe alte aşezări vechi de pe coastă, Salvador îmbină arhitectura, istoria şi recreaţiile mai moderne oferite de accesul la apă. Turiştii pot vizita oraşul din estul Braziliei, elemente din cultura afro-braziliană şi istoria expusă la Muzeul Muzicii. De asemenea, infrastructura în dezvoltare conectează centrul oraşului cu aeroportul internaţional, permiţând accesul turiştilor la cele mai importante atracţii pe care le oferă aşezarea.

Munţii Tatra, Slovacia

Credit: Pixabay

În timp ce mulţi turişti au ca punct principal de atracţie Bratislava, Munţii Tatra s-au aflat, surprinzător, „sub radar”, dar acest lucru tinde să se schimbe, cu noile investiţii care pot face din această regiune o atracţie atât pentru sporturile de iarnă, cât şi pentru cele de vară, precum ciclismul, alpinismul şi altele. De asemenea, localitatea Kosice, capitala regiunii, oferă o ofertă variată de distracţii, de la cele de noapte, la restaurante şi cafenele.

Drumul Paparoa, Noua Zeelandă

Credit: 123RF

Pasionaţii de drumeţii pot merge în Noua Zeelandă din octombrie pentru a parcurge noul drum. Acesta va trece prin Parcul Naţional Paparoa, o rezervaţie care până acum a fost în mare parte inaccesibilă. Drumul are circa 55 de kilometri, care pot fi parcurşi în 3 zile. 

Williamsburg, Statele Unite

Credit: Pixabay

Localitatea, deşi nu este o destinaţie turistică clasică, cu munţi şi mări, abundă în istorie, mai exact spus, în istorie americană. În 1619, regiunea care include Jamestown, Williamsburg şi Yorktown din statul Virginia, din nord-estul Statelor Unite, a fost locul unora dintre cele mai importante evenimente din istoria Americii: sosirea oficială a primilor sclavi din Africa în America de Nord, prima adunare reprezentativă şi prima proclamare înregistrată a Recunoştinţei din Lumea Nouă. Aşadar, în 2019, regiunea va comemora 400 de ani de la aceste evenimente, cu diverse expoziţii.

Santa Barbara, Statele Unite

Credit: Pixabay

Localitatea din nord-vestul Californiei este cunoscută pentru arta sa culinară extrem de diversă. Santa Barbara mai este cunoscută ca destinaţie pentru starurile de film şi milionari, fiind aflată chiar pe coasta statului din vestul SUA.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

TOP 25 cele mai populare destinaţii turistice din lume. GALERIE FOTO

Top 5 destinaţii turistice europene pentru gurmanzi în 2018

Top 10 cele mai scumpe destinaţii turistice

Care sunt cele mai fotografiate destinaţii turistice în 2018

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase