Home » D:News » De ce avionul Ameliei Earhart nu ar fi dispărut atât de uşor în 2019

De ce avionul Ameliei Earhart nu ar fi dispărut atât de uşor în 2019

De ce avionul Ameliei Earhart nu ar fi dispărut atât de uşor în 2019
Publicat: 12.01.2019
Atunci când Amelia Earhart s-a îmbarcat, în 1937, într-un avion, pentru a călători în jurul lumii, omenirea reuşise să cucerească cerul, de mai bine de 35 de ani, cu ajutorul avioanelor.

Atunci când a încercat să zboare deasupra Pacificului, Earhart şi întreaga omenirea ştia că este un lucru riscant. Femeia nu a reuşit să efectueze zborul, iar în ianuarie 1939 a fost declarată decedată, scrie FoxNews.

La 80 de ani de la acest incident, multe alte avioane s-au pierdut în întreaga lume, putem aminti dispariţia avionului Malaysia Airlines Flight 370 din 2014, produsă deasupra Oceanului Indian. Din primele zile ale aviaţiei, până în 2000, principala metodă prin care piloţii navigau era prin conectarea punctelor de pe hartă. Aceştia utilizau echipamente radio de identificare a direcţiei pentru a urma ruta de la aeroport până la locaţia fixă. O mulţime de tehnologii, ce au uşurat procesul, au apărut din acea perioadă.

În primele zile ale secolului XXI, piloţii companiilor aeriene mari au început să utilizeze sisteme ce utilizau semnale transmise de sateliţii din orbită pentru a calcula poziţia avionului. GPS-ul (Global Positioning System) este mult mai precis şi permite piloţilor să aterizeze mai uşor atunci când condiţiile meteorologice nu sunt favorabile 

În prezent, există şase sisteme-satelit pentru navigaţie: GPS, condus de SUA, Galileo, condus de Uniunea Europeană şi Agenţia Spaţială Europeană, GLONASS al Rusiei, BeiDou al Chinei, ce din 2020 s-ar putea extinde la nivel global, NAVIC al Indiei şi QZSS al Japoniei.

În prezent, atunci când un avion este pierdut precum MH 370, în eforturile de căutare se implică mai multe ţări şi companii. Atunci când totul decurge bine, avioanele sunt detectate de radar, însă dacă avioanele sunt în afara razei radar se utilizează o tehnică de căutare veche de 70 de ani. Piloţii transmit periodic controlorului de trafic aerian locaţia în care se află şi la ce altitudine este avionul.

În utlimii ani a părut o nouă metodă de control aerian denumită Automatic Dependent Surveillance – Broadcast, sistem ce transmite automat poziţia avionului şi aeronavele din apropiere, astfel fiind evitate coliziunile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost rezolvat misterul morţii aviatoarei Amelia Earhart? Un cercetător susţine că oasele descoperite pe o insulă din Pacific sunt ale femeii

Acestea sunt ultimele mesaje transmise de pilotul Amelia Earhart după dispariţie. „Trebuie să plecăm de aici. Nu mai putem sta mult timp”

Au încercat americanii să muşamalizeze moartea lui Amelie Earhart? O imagine descoperită recent sugerează că faimoasa femeie-pilot nu a murit în timpul prăbuşirii avionului în care se afla

Amelia Earhart, prima femeie pilot care a zburat peste Atlantic. VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase