Home » D:News » Glaucom: simptome şi tratament

Glaucom: simptome şi tratament

Glaucom: simptome şi tratament
Publicat: 11.02.2019
Dr. Cristina Ciucă, Medic Oftalmolog la Optica Medicală Videt, ne oferă informaţii despre glaucom, pentru a ajuta la prevenirea, dar şi la depistarea precoce a acestei afecţiuni.

Ce este glaucomul?

Glaucomul este o afecţiune progresivă care cauzează atrofierea nervului optic. Nervul optic este responsabil cu transmiterea informaţiei de la ochi către creier, iar deteriorarea lui poate duce în timp la pierderea totală a vederii. Glaucomul este de cele mai multe ori corelat cu presiunea intraoculara crescută. Astfel presiunea intraoculară creşte atunci când producţia de umor apos este prea ridicată, sau sistemul de drenaj nu funcţionează aşa cum ar trebui, iar lichidul nu este evacuat în mod corespunzător.

Glaucom: tipuri

Există două tipuri principale de glaucom catalogate în funcţie de configuraţia unghiului dintre iris şi cornee:

  • Glaucomul primitiv cu unghi deschis este cel mai des întâlnit tip de glaucom. Peste 90% din pacienţii cu glaucom au această formă a bolii. Unghiul dintre iris şi cornee are o deschidere normală, dar sistemul de drenaj al umorului apos devine din ce în ce mai puţin eficient, iar lichidul intraocular nu este evacuat aşa cum ar trebui.
     
  • Glaucomul primitiv cu unghi închis, este mai puţin comun decât glaucomul primitiv cu unghi deschis. Este determinat de o predispoziţie anatomică a globului ocular şi este caracterizat prin blocarea unghiului dintre iris şi cornee de către periferia irisului, cu blocarea eliminării umorului apos, şi creşterea presiunii intraoculare.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase