Home » D:News » Mărturiile unui fost mercenar: Am fost implicat în răspândirea virusului HIV

Mărturiile unui fost mercenar: Am fost implicat în răspândirea virusului HIV

Publicat: 29.01.2019
Un grup de mercenari din Africa de Sud a fost acuzat de unul dintre foştii săi membri de răspândirea intenţionată a bolii SIDA în Africa între 1980-1990.

Declaraţiile controversate au fost făcute de Alexander Jones în cadrul unui documentar ce a avut premiera în cadrul festivalului de film Sundance. El afirma că a petrecut mulţi ani ca ofiţer de inteligenţă în cadrul Institutului de Cercetare Maritimă din Africa de Sud (SAIMR), în urmă cu 30 de ani, când controla loviturile de stat şi alte violenţe din Africa.

Filmul prezintă moartea inexplicabilă a unui tânăr pe care SAIMR l-a recrutat în 1990, scrie The Guardian. Familia băiatului crede că el a fost ucis în timpul unui proiect de studiere a SIDA, relizat în Mozambic. De asemenea, filmul mai detaliază şi declaraţiile fostului ofiţer ce afirmă că liderul grupului avea o obsesie de distrugere rasială cu ajutorul HIV/SIDA. Keith Maxwell, liderul SAIMR, scria despre epidemia cu care spera că va fi decimată populaţia de negrii, că va asigura supremaţia albilor şi va repopulariza credinţele conservaţioniste, conform lucrării deţinute de către creatorii filmului.

Maxwell nu avea calificări medicale, dar a realizat multiple teste clinice pe săraci, majoritatea negrii din Johanesburg, în timp ce susţinea că este medic. Acest lucru i-a oferit oportunitatea de a realiza experimente sinistre, susţine Jones în cadrul filmului documentar „Cold Case Hammarskjold”. Creatorii filmului au cercetat gruparea deoarece ar fi fost responsabilă pentru prăbuşirea misterioară din 1961 a avionului în care se afla Dag Hammerskjold, secretarul-general al Naţiunilor Unite.

„Oamenii de culoare nu aveau niciun drept şi aveau nevoie de îngrijire medicală. Aşadar apare un > alb ce le spune că va deschide mai multe clinici pentru a-i trata, când de fapt el este oaia deghizată în lup”, a declarat Alexander Jones.

Chiar şi în prezent pe lateralul unui birou din Putfontein se află un semn pe care scrie „Dokotela (medicul) Maxwell”. Documentele strânse de către realizatorii documentarului prezintă dorinţa lui Maxwell de „curăţare” a zonei prin intermediul unei epidemii. „Africa de Sud poate avea doar un om, un vot şi o majoritate de albi până în anul 2000. Religia, în forma sa tradiţională, se va întoarce. Avortul la cerere, abuzul de droguri şi alte excese ale anilor 1960, 1970 şi 1980 nu vor mai exista într-o lume nouă, curăţată de SIDA”, afirma Maxwell.

Conform documentelor existau detalii privind modul în care putea fi izolat virusul HIV, cum putea fi răspândit şi utilizat de africanii de culoare. Mai puţin clar este, însă, de unde a avut fondurile necesare pentru implementarea planului său. Alexander Jones, fostul membru al SAIMR, a declarat că el „a fost implicat în răspândirea virusului HIV în Mozambic, prin intermediul tehnicilor medicale”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

SIDA, o maladie mult mai veche decat se credea

Există o creştere alarmantă a cazurilor de HIV/SIDA, în special în rândul adolescentelor

Premieră pe piaţa din România: a apărut autotestul HIV/SIDA

Cum se răspândeşte în organism HIV, virusul care cauzează SIDA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase