Home » D:News » O femeie s-a întors din vacanţă cu o larvă de muscă ce ”şi-a făcut casa” în fruntea ei

O femeie s-a întors din vacanţă cu o larvă de muscă ce ”şi-a făcut casa” în fruntea ei

O femeie s-a întors din vacanţă cu o larvă de muscă ce ”şi-a făcut casa” în fruntea ei
Publicat: 01.02.2019
Atunci când o femeie din Marea Britanie s-a întors dintr-o vizită în Uganda, nu a realizat că a adus cu ea o larvă de muscă. De fapt, abia după nouă zile femeia de 55 de ani a observat ceva neobişnuit, când o umflătură a apărut pe fruntea ei.

Persoana a mers la urgenţe, unde doctorii au diagnosticat umflătura ca fiind o muşcătură de insectă şi au trimis-o acasă cu antibiotice, scrie Live Science.

Dar trei zile mai târziu, femeia a revenit la urgenţe pentru că simptomele s-au înrăutăţit: umflătura de pe frunte s-a extins şi avea dureri puternice în zonă.

Doctorii au văzut o mică deschizătură în umflătură care era, aşa cum s-a aflat ulterior, o larvă de muscă, conform declaraţiilor lui Farah Shahi, autorul principal al studiului de caz de la York Teaching Hospital din Marea Britanie.

La înlăturarea larvei, s-a constat că aceasta era din specia Cordylobia rodhaini, o specie nativă din pădurile tropicale africane care infectează rar oamenii. Femeia a ajuns în contact cu insecta atunci când şi-a învelit părul cu un prosop care avea larve pe el. Prosopul era atârnat într-un magazin, afară, iar o muscă a putut depune ouăle pe acesta.

După patru zile petrecute la spital, femeia a fost trimisă acasă, iar rana s-a vindecat complet. Studiul a fost publicat recent în BMJ Case Reports.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical rar şi înfricoşător în Statele Unite: un bărbat a crezut că are o simplă băşică, dar acum are piciorul amputat şi a fost foarte aproape să-şi piardă viaţa

Poţi face „pietre la creier”? Un caz medical extrem de rar uimeşte lumea medicală

Medicii au fost intrigaţi de un caz medical înfiorător în care o umflatură bizară ”umbla” pe faţa unei femei

O boală înfricoşătoare cauzată de un vierme parazit se răspândeşte într-un ritm îngrijorător. ”Este ca şi cum ai avea un glonţ care se mişcă încet prin creier”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase