Tablourile realizate de Adolf Hitler vor fi scoase la licitaţie

08 02. 2019, 17:00

Cele 31 de tablouri – portrete de femei şi naturi moarte – au fost atribuite dictatorului nazist (1889 – 1945), fără însă să existe dovezi clare privind autenticitatea acestora, scrie Mediafax.Tablourile au, în total, 23 de proprietari diferiţi.

„Nu am văzut niciodată o asemenea licitaţie, cu un număr atât de mare de opere” atribuite lui Adolf Hitler, a declarat pentru Le Figaro Stephan Klingen, de la Institutul central de istoria artei din Munchen.
 
Klingen a expertizat, la sfârşitul lunii ianuarie, trei lucrări de artă atribuite lui Hitler confiscate de poliţia din Berlin, scoase la vânzare la o licitaţie şi bănuite a fi false. Poliţia şi-a exprimat dubiile privind autenticitatea lor.
 
După ce a ratat examenul de admitere la Academia de arte frumoase din Viena, Adolf Hitler, ale cărui talente artistice au fost mereu considerate mediocre, a continuat să picteze. Copia scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea apoi turiştilor.
 
Atunci când a fost numit şef al Partidului Muncitoresc German, mai mulţi falsificatori, printre care fostul asociat al lui Hitler, Reinhold Hanisch, au produs la scară mare desene pe care le-au atribuit fuhrer-ului.
 
Vânzare unora dintre lucrările lui Hitler a stârnit polemici în ultimii ani.