Home » D:News » Riscul la care sunt supuşi bărbaţii care au probleme de comportament în copilărie

Riscul la care sunt supuşi bărbaţii care au probleme de comportament în copilărie

Riscul la care sunt supuşi bărbaţii care au probleme de comportament în copilărie
Publicat: 17.02.2019
Copiii de şase ani care au un comportament nepotrivit în societate şi, mai ales, în clasă tind să câştige mai puţin atunci când devin adulţi, conform unui nou studiu.

O echipă de experţi a monitorizat 920 de copii de 6 ani care trăiau în cartiere sărace din Montreal, Canada. Au început să adune date în 1984 şi au continuat şi 31 de ani mai târziu, în 2015, când aceştia aveau 35 şi 36 de ani, scrie Daily Mail.

Studiul, publicat în JAMA Pediatrics, a fost condus de cercetătorii de la Carnegie Mellon University, University of Montreal, University College Doblin şi alte universităţi din întreaga lume. Aceştia i-au întrebat pe educatori să evalueze gradurile de neatenţie, hiperactivitate, opoziţie, agresivitate şi de comportamente prosociale. Acestea din urmă se referă la acele tipuri de comportamente care aduc beneficii altora, precum sărirea în ajutor, cooperarea şi împărţirea.

Cercetătorii au luat în considerare IQ-urile copiilor, dar şi nivelul de educaţie al părinţilor, veniturile şi ocupaţia.

Băieţii cu probleme de atenţie, inclusiv concentrarea slabă şi „visători”, au câştigat cu până la 17.000 de dolari mai puţin în fiecare an comparativ cu cei care nu aveau astfel de probleme când erau mici.

Specialiştii au mai observat şi că nivelurile mai ridicate de hiperactivitate şi agresivitate aveau tendinţa de a duce la un venit anual mai mic, dar diferenţa nu a fost semnificativă din punct de vedere statistic.

„Rezultatele noastre sunt în concordanţă cu alte studii anterioare care arată că veniturile mai mici sunt asociate cu evaluările din copilărie în ceea ce priveşte atenţia, hiperactivitatea şi trăsăturile prosociale”, au notat savanţii. „Se subliniază, de asemenea, pentru prima dată din ce ştim, asocierea pozitivă dintre comportamentele prosociale din perioada copilăriei şi câştigurile mai mari ca adult”, adaugă cercetătorii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Părinţii îşi lovesc copiii mult mai des decât recunosc. „Corecţia” nu îmbunătăţeşte comportamentul celor mici

Cercetătorii au explicat un comportament neînţeles până acum. De ce bagă bebeluşii diferite obiecte în gură

Părinţii le fac rău copiilor fără să-şi dea seama printr-un comportament aparent inofensiv, ce poate fi modificat

Cum îşi cresc alţii copiii: obiceiuri surprinzătoare ale părinţilor de pe alte meridiane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase