Home » D:News » Zeci de mii de litri de apă dintr-un aisberg au dispărut într-un aparent furt

Zeci de mii de litri de apă dintr-un aisberg au dispărut într-un aparent furt

Autor: Mihaela STOICA 02.19.2019
Zeci de mii de litri de apă dintr-un aisberg au dispărut într-un aparent furt
Un producător de votcă din Canada a rămas fără 30.000 de litri de apă proveniţi dintr-un aisberg, în ceea ce pare un furt.
Poliţia canadiană a precizat că cineva a dispărut cu lichidul care putea umple un vagon cisternă.

Apa, care valorează între 9.000 şi 12.000 de dolari canadieni, a dispărut cel mai probabil în weekend dintr-un depozit din regiunea istorică Port Union. CEO-ul firmei ce produce votcă, David Meyers, a afirmat că unul dintre angajaţii lui a descoperit luni de dimineaţă că unul dintre rezervoare fusese golit complet. 

Acesta s-a declarat intrigat de modul în care cineva ar fi putut fura apa deoarece acţiunea necesita „ceva muncă”, rezervorul aflându-se în spatele unor uşi şi porţi securizate.
 
Deşi apa este asigurată, compania se află într-un mare impas deoarece poate colecta doar primăvara apa din aisbergurile gigantice ce apar anual pe coastele provinciei canadiene Newfoundland şi Labrador, în zona supranumită „aleea aisbergurilor”.
 
„Putem colecta apa din aisberg doar într-o perioadă scurtă din an. Este ca recoltarea strugurilor pentru industria vinului”, a afirmat David Meyers, citat de BBC.
 
Acesta este convins că nu este uşor să vinzi mii de litri de apă din aisberg furată deoarece nu există o piaţă neagră pentru ea.
 
Câteva firme locale mai folosesc aceste resurse. Un brand de frumuseţe foloseşte apa glaciară pentru cosmetice şi produse de îngrijire a pielii, la fel şi o fabrică locală de bere, dar şi câteva companii care vând apă îmbuteliată „Berg”.
 
CEO-ul distileriei afirmă că industria apei din Newfoundland este relativ mică şi astfel se ştie ce fac toate firmele.
 
O anchetă pentru dezlegarea misterului apei dispărute este în derulare în prezent.