Home » D:News » Adevărata faţă a dependenţei de jocuri video. O mamă îşi hrăneşte copilul pentru a nu se înfometa în timpul unui maraton de 48 de ore de gaming

Adevărata faţă a dependenţei de jocuri video. O mamă îşi hrăneşte copilul pentru a nu se înfometa în timpul unui maraton de 48 de ore de gaming

Adevărata faţă a dependenţei de jocuri video. O mamă îşi hrăneşte copilul pentru a nu se înfometa în timpul unui maraton de 48 de ore de gaming
Publicat: 02.03.2019
Dependenţa de jocuri video este o mare problemă, fiind catalogată o afecţiune mintală, iar când aceasta se manifestă la copii situaţia este şi mai gravă.
O filmare devenită virală arată o mamă care îşi hrăneşte băiatul în timp ce acesta se joacă pe calculator într-un internet café din Nueva Ecija, Filipine.

Lilybeth Marvel (37 de ani), de profesie maseur terapeutic, îi spune „săracul meu copil, ia şi mănâncă” şi îl întreabă dacă are nevoie la toaletă şi dacă vrea să ia nişte vitamine pe care bunica sa, îngrijorată de soarta lui, i le-a trimis.

Chiar dacă copilul pare că se distrează când este hrănit de mama sa, situaţia este alta. Carlito Garcia, în vârstă de 13 ani, chiulea frecvent de la şcoală pentru a juca pe calculator „Battle Royale”. În sesiunile de joc care durează şi 48 de ore acesta uită să mănânce şi stă „ca un zombie”, clipind agitat şi neputându-şi lua ochii de la ecranul calculatorului, potrivit Mail Online.

În speranţa că vor reuşi să îl scape de dependenţa de jocuri video, părinţii au decis însă să îl retragă de la şcoală.
 
În iunie 2018, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a inclus dependenţa de jocuri video („gaming disorder”) pe lista afecţiunilor mintale, în aceeaşi categorie cu dependenţa de cocaină şi cu dependenţa de jocuri de noroc.
 
Potrivit OMS, „gaming disorder” este o afecţiune care reprezintă „un comportament asociat cu practicarea jocurilor video pe internet sau offline care se caracterizează printr-o pierdere a controlului, o prioritate ridicată acordată jocului în raport cu alte activităţi, până la punctul în care acesta prevalează în faţa altor centre de interes şi activităţi cotidiene, şi prin continuarea şi creşterea activităţii jocului, în ciuda apariţiei consecinţelor negative”.
 
Pentru stabilirea diagnosticului, acest tip de comportament trebuie să se manifeste cu claritate timp de cel puţin 12 luni, perioadă în care are consecinţe asupra activităţilor personale, familiale, sociale, educative sau profesionale.
 
Potrivit specialiştilor OMS, persoana diagnosticată cu dependenţă de jocuri video se joacă atât de mult încât alte interese şi activităţi sunt neglijate, inclusiv somnul, odihna şi hrana.

 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase