Oficialii şi oamenii de ştiinţă au muşamalizat efectele dezastrului de la Cernobîl, conform unui istoric. Adevăratele consecinţe ale catastrofei

23 03. 2019, 08:29
Credit foto: Pixabay

Aceasta spune în cartea sa că savanţii şi reprezentativii de la Organizaţia Naţiunilor Unite, Crucea Roşie şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ascuns dovezile decesului a sute de mii de oameni ca rezultat al dezastrului nuclear din 1986, scrie Fox News.

„Savanţii din întreaga lume au muşamalizat dovezi ale epidemiei de cancer în rândul copiilor”, a precizat Brown.

Conform Cancer Research UK, rata cancerului şi riscul apariţiei acestei maladii este în creştere, dar cauzele au fost considerate speranţa de viaţă mai mare a omului, consumul mai ridicat de mâncare procesată şi cultura bronzatului.

Dar Brown crede că rata în creştere a apariţiei cancerului este cauzată de Cernobîl, iar guvernele şi oficialii din industria nucleară nu doresc să preia responsabilitatea sau să fie investigaţi pentru alte incidente similare.

De asemenea, istoricul a susţinut că unii cercetători care nu doreau să muşamalizeze faptele erau marginalizaţi, întrucât mulţi savanţi influenţi „aveau scheleţi radioactivi mai mari în dulap de la testele cu bombe nucleare”, a precizat aceasta. „Minimizarea atât a numărului de decese de până acum şi consecinţele dezastrului de la Cernobîl au oferit protecţie pentru puterile nucleare să scape de procese şi de investigaţii în anii ’90”, a adăugat Brown.

Mai mult, în carte este precizat că pragul de cantitate de radiaţii care este permis în SUA este surprinzător de mare şi poate fi periculos.

Pentru a publica această carte, Brown a efectuat o cercetare care a durat 4 ani şi s-a bazat pe 27 de arhive de informaţii din Europa, SUA şi fosta URSS. A estimat că adevăratul număr de morţi ar fi chiar 150.000 doar în Ucraina în ultimele 3 decenii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cernobîl va deveni centru de producere a energiei electrice

O ”pensiune care beneficiază de toate condiţiile necesare” a fost deschisă la Cernobîl

Ucraina va inaugura prima centrală solară naţională amplasată în Cernobîl

De ce dezastrul nuclear de la Fukushima a provocat obezitate în rândul copiilor?