În Galaţi a fost plantată o pădure ce poartă numele generalului Eremia Grigorescu

22 03. 2019, 11:00
Copacii au fost plantaţi pe dealurile din jurul localităţii Izvoarele, cunoscută pentru sutele de cutremure misterioase şi pentru numeroasele alunecări de teren, scrie Mediafax.
 
 
Voluntarii de la asociaţiile „Frontiera Gălăţeană” şi „Galaţi, oraşul meu”, alături de angajaţi de la ISU şi de la Poliţia Locală Galaţi plantează pădurea de salcâm, acţiunea numindu-se „Drumul Generalului”. Este dedicată generalului Eremia Grigorescu deoarece anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea eroului, iar pădurea are aproximativ 20.000 de salcâmi.
 
 
„Împădurirea se face pe dealurile din localitatea Izvoarele unde au avut loc numeroase cutremure şi alunecări de teren. Participanţii şi-au propus să planteze 20.000 de salcâmi, aceştia vor ajuta la stabilizarea solului. Pădurea va purta numele generalului Eremia Grigorescu pentru că se împlinesc o sută de ani de la moartea eroului”, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.
 
În cadrul acţiunii sunt montate basoreliefuri cu chipul generalului la Izvoarele, dar şi în alte locuri care au legătură cu activitatea lui Eremia Grigorescu.