Home » D:News » Liderul ”naţiunii din spaţiu” avertizează: ”Un asteroid ar putea să nimicească umanitatea”

Liderul ”naţiunii din spaţiu” avertizează: ”Un asteroid ar putea să nimicească umanitatea”

Publicat: 13.04.2019
Liderul ”naţiunii din spaţiu” avertizează: ”Un asteroid ar putea să nimicească umanitatea”
Preşedintele Asgardia, autoproclamata „naţiune în spaţiu”, a lansat un avertisment către liderii lumii: un asteroid care ameninţă viaţa pe Pământ este „inevitabil” dacă nu se face ceva pentru oprirea lui.
„În ultimii 100 de ani, Pământul a fost lovit de cel puţin trei ori de obiecte din spaţiu, fiecare cu o putere mult mai mare decât bomba atomică de la Hiroshima”, a avertizat Igor Ashurbeyli, într-o conferinţă de presă, potrivit Futurism.

„Viitoarele ciocniri care ameninţă viaţa sunt inevitabile dacă nu se construiesc sisteme de apărare. Liderii lumii trebuie să îşi intensifice eforturile în detectarea şi urmărirea (obiectelor din apropierea Pământului) şi să creeze modalităţi prin care să le devieze de pe traseul lor de a lovi Terra”, a adăugat Igor Ashurbeyli, un inginer informatician şi om de afaceri rus, care a lansat proiectul Asgardia în 2016.

Asgardia, un proiect utopic criticat de mulţi oameni de ştiinţă, vizează crearea primei „naţiuni în spaţiu” în care oamenii vor trăi în „arce spaţiale” şi unde vor plăti o taxă de cetăţenie anuală de 100 de euro, precum şi impozite pe venit şi pe afaceri. 
 
În 2017, Ashurbeyli a lansat primul satelit asgardian în spaţiu. 
 
Informaticianul şi omul de afaceri rus nu este singurul care şi-a exprimat îngrijorarea că un asteroid ar putea nimici omenirea, o serie de alţi experţi au tras semnale de alarmă în acest sens, în ultimii ani.
 
În prezent, NASA dezvoltă o sondă, planificată să fie lansată în 2020 – 2021, care să lovească puternic în asteroizi pentru a-i redirecţiona departe de Pământ. În plus, ESA dezvoltă o navă spaţială cu sistem de „auto-conducere” care să lucreze împreună cu sonda NASA.
 
Dacă aceste proiecte vor fi gata în timp util pentru a împiedica un asteroid să loveasă Pământul şi să ducă umanitatea pe acelaşi drum pe care l-au avut dinozaurii, în prezent este imposibil de prezis, mai atrage atenţia Futurism. 

 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase