Home » D:News » Descoperire neaşteptată în locuinţa Arethei Franklin

Descoperire neaşteptată în locuinţa Arethei Franklin

05.22.2019
Descoperire neaşteptată în locuinţa Arethei Franklin
Trei testamente scrise de mână au fost descoperite în locuinţa din Detroit a cântăreţei americane Aretha Franklin, la mai multe luni de la decesul acesteia, a anunţat un avocat, citat de Associated Press.

În cel mai recent dintre aceste documente, datând din martie 2014 şi descoperit sub nişte perne dintr-o cameră, toate bunurile regretatei artiste revin membrilor familiei. Scrisul este indescifrabil pe alocuri şi cele patru pagini conţin şi adnotări, potrivit Mediafax.

Cântăreaţa americană Aretha Franklin a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

După deces, avocaţii şi membrii familiei au spus că artista nu a lăsat un testament.

Cele trei documente redactate de mână au fost descoperite la începutul acestei luni. Două dintre documente datează din 2010 şi au fost descoperite într-un dulap încuiat, după ce s-a găsit cheia acestuia.

Avocatul lui Franklin a notificat autorităţile în domeniu privind aceste testamente luni, întrucât nu se ştie deocamdată dacă sunt legale, potrivit legislaţiei din statul american Michigan.

O audiere în acest caz a fost stabilită pentru 12 iunie.

Aretha Franklin – care şi-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său -, născută pe 25 martie 1942, şi-a cimentat locul în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică şi clară, cu care putea cânta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel şi pop. Franklin, celebră pentru mai multe hituri, precum „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” (1967), „Chain of Fools” (1967), „Day Dreaming” (1972), „Jump to It” (1982), „Freeway of Love” (1985), „A Rose Is Still A Rose” (1998) şi „Respect” (lansat iniţial de Otis Redding în 1965, dar care a devenit o semnătură a sa, după ce l-a cântat prima dată în 1967), a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste cinci decenii.

Franklin a câştigat 20 de Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti „premiul Aretha”.