Home » D:News » Descoperire neaşteptată în locuinţa Arethei Franklin

Descoperire neaşteptată în locuinţa Arethei Franklin

Publicat: 22.05.2019
Descoperire neaşteptată în locuinţa Arethei Franklin
Trei testamente scrise de mână au fost descoperite în locuinţa din Detroit a cântăreţei americane Aretha Franklin, la mai multe luni de la decesul acesteia, a anunţat un avocat, citat de Associated Press.

În cel mai recent dintre aceste documente, datând din martie 2014 şi descoperit sub nişte perne dintr-o cameră, toate bunurile regretatei artiste revin membrilor familiei. Scrisul este indescifrabil pe alocuri şi cele patru pagini conţin şi adnotări, potrivit Mediafax.

Cântăreaţa americană Aretha Franklin a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

După deces, avocaţii şi membrii familiei au spus că artista nu a lăsat un testament.

Cele trei documente redactate de mână au fost descoperite la începutul acestei luni. Două dintre documente datează din 2010 şi au fost descoperite într-un dulap încuiat, după ce s-a găsit cheia acestuia.

Avocatul lui Franklin a notificat autorităţile în domeniu privind aceste testamente luni, întrucât nu se ştie deocamdată dacă sunt legale, potrivit legislaţiei din statul american Michigan.

O audiere în acest caz a fost stabilită pentru 12 iunie.

Aretha Franklin – care şi-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său -, născută pe 25 martie 1942, şi-a cimentat locul în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică şi clară, cu care putea cânta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel şi pop. Franklin, celebră pentru mai multe hituri, precum „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” (1967), „Chain of Fools” (1967), „Day Dreaming” (1972), „Jump to It” (1982), „Freeway of Love” (1985), „A Rose Is Still A Rose” (1998) şi „Respect” (lansat iniţial de Otis Redding în 1965, dar care a devenit o semnătură a sa, după ce l-a cântat prima dată în 1967), a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste cinci decenii.

Franklin a câştigat 20 de Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti „premiul Aretha”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase