Home » D:News » NASA a semnat contractul pentru construirea platformei spaţiale Gateway

NASA a semnat contractul pentru construirea platformei spaţiale Gateway

NASA a semnat contractul pentru construirea platformei spaţiale Gateway
Publicat: 25.05.2019
Gateway reprezintă proiectul agenţiei spaţiale nord-americane pentru a duce astronauţi pe Lună până în 2024.

Jim Bridenstine, administratorul NASA, a anunţat în cadrul unui eveniment al unei universităţi din Florida că agenţia pe care o conduce a contractat Maxar Technologies Incorporated pentru proiectul Gateway, notează Reuters.

Administraţia Trump a făcut din întoarcerea pe Lună o prioritate de rang înalt. Chiar Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, a anunţat, în cadrul unui eveniment din 26 martie 2019, intenţia NASA de a construi o platformă pe orbita selenară şi de a transporta astronauţi către Polul Sud al satelitului „prin orice mijloace necesare” până în anul 2024.

Proiectul Gateway este important nu doar prin faptul că va reprezenta un avanpost care să permită explorarea Lunii. De asemenea, el va putea fi folosit drept punct de plecare pentru viitoare misuni cu echipaj uman care să exploreze Marte.

În baza contractului semnat cu NASA, Maxar va primi aproximativ 375 milioane de dolari pentru a proiecta şi construi componenete necesare pentru sistemele de propulsie, comunicare şi alimentare cu energie ale platformei şi ale modulului lunar. De asemnea, anunţul făcut de Jim Bridenstine a condus spre o creştere cu aproximativ 20% a valorii acţiunilor listate la bursă ale acestei companii.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Planul îndrăzneţ al NASA: doreşte să construiască o nouă staţie spaţială complet autonomă

NASA are în plan construirea unei staţii spaţiale care să orbiteze Luna

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase