Home » D:News » India plănuieşte să construiască o staţie spaţială proprie

India plănuieşte să construiască o staţie spaţială proprie

Publicat: 19.06.2019
Guvernul indian ia în calcul construirea propriei staţii spaţiale după anul 2022, atunci când va avea loc prima misiune a Indiei cu echipaj uman în spaţiu.

Şeful agenţiei spaţiale indiene a declarat că această staţie spaţială va fi plasată la aproximativ 400 de kilometri deasupra planetei şi va fi folosită de astronauţii indieni în misuni despre care se preconizează că vor avea între 15 şi 20 de zile, notează Reuters.

Agenţia de Studii Spaţiale a Indiei estimează că staţia spaţială va cântări în jur de 20 de tone şi va fi gata între cinci şi şapte ani de la prima misiune cu echipaj uman în spaţiu, pe care oficialii agenţiei au programat-o pentru anul 2022.

Programul spaţial indian devine mai ambiţios în ultimii ani. De exemplu, pentru anul 2022, agenţia spaţială a programat ca doi sau trei astronauţi să efectueze o misiune în orbita joasă a planetei, unde aceştia vor petrece şapte zile.

De curând, India a anunţat şi că va trimite un vehicul pe Lună, reprezentând cea de a doua misune pe suprafaţa satelitului. Dacă această nouă misiune se dovedeşte a fi un succes, asta ar însemna că India va deveni cea de a patra naţiune care reuşeşte această performanţă.

Programul spaţial indian este recunoscut publicului larg, dar şi specialiştilor, pentru bugetele restrânse pe care le foloseşte pentru a-şi atinge scopurile. Cel mai bun exemplu pentru capacitatea Indiei de a desfăşura misiuni spaţiale cu  resurse restrânse este reprezentată de misiunea spaţială din 2014, care a reuşit să trimită spre Marte un vehicul al cărui cost a fost de numai 74 milioane de dolari.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase