Home » D:News » Câţi paşi sunt necesari zilnic pentru a ne menţine sănătatea?

Câţi paşi sunt necesari zilnic pentru a ne menţine sănătatea?

Câţi paşi sunt necesari zilnic pentru a ne menţine sănătatea?
Publicat: 26.06.2019
Mulţi oameni se chinuie şi depun eforturi pentru a face acei 10 000 de paşi pe zi, acel număr de paşi atât de vehiculat pentru a-şi menţine sănătatea.

Un studiu recent a analizat aproape 17.000 de femei mai în vârstă – vârsta medie de 72 de ani. S-a constatat faptul că femeile şi-au redus riscul decesului cu până la 41% atunci când au făcut doar 4.400 de paşi pe zi, comparativ cu femeile care au efectuat doar 2.700 de paşi.

„Mesajul nostru nu este un mesaj nou: activitatea fizică este bună pentru toată lumea. Ce este nou şi izbitor este legat de cât de puţin efort trebuie să facem pentru a face o diferenţă”, a spus autorul principal al studiului, Dr. I-Min Lee. Ea este profesor de medicină la Harvard Medical School şi profesor de epidemiologie la Şcoala de Sănătate Publică din Harvard.

Dr. Lee afirmă faptul că cercetătorii nu ştiu dacă aceleaşi beneficii ar fi valabile şi în rândul bărbaţilor sau oamenilor mai tineri, dar afirmă faptul că este clar că oamenii au numai beneficii dacă fac activităţi fizice. 
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să mergi la sală. Studiul sugerează mai degrabă activităţi precum parcarea cât mai departe a maşinii, alegerea scărilor în loc de lift, mişcarea în timpul pauzelor publicitare la televizor, joaca cu nepoţii sau plimbarea animalului de companie.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase