O cană de cacao cu lapte, eficientă pentru pacienţii cu scleroză multiplă

23 07. 2019, 16:00

Scleroza multiplă este una dintre cele mai comune boli autoimune care afectează sistemul nervos. Această afecţiune afectează de două ori mai multe femei decât bărbaţi, iar în majoritatea cazurilor pacienţii se confruntă cu stări de oboseală, dureri, pierderea mobilităţii şi apariţia problemelor de vedere. Afecţiunea apare atunci când sistemul imunitar este afectat şi atacă sistemul nervos.

Studiul, publicat în Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie şi Psihiatrie, împarte 40 de persoane recent diagnosticate cu scleroză multiplă în două grupuri. Primului grup i se cerea să consume o cană de cacao în fiecare zi timp de şase săptămâni alături de lapte de orez. Pacienţilor li se cerea să aştepte 30 de minute înainte de administrarea medicamentelor sau înainte de a mânca sau bea altceva. Nivelul de oboseală  fost analizat de-a lungul studiului, iar persoanele care consumau cacao în fiecare zi trebuia să evalueze nivelul de oboseală pe o scară de ls 1 la 10, în fiecare zi în intervalul 10am, 3pm şi 8pm. De asemenea erau măsurate şi activităţile fizic cu ajutorul unui pedometru.

Citeşte continuarea pe CSID!