Home » D:News » Germania a amendat Facebook cu două milioane de euro

Germania a amendat Facebook cu două milioane de euro

Germania a amendat Facebook cu două milioane de euro
Publicat: 04.07.2019
Autorităţile din Germania au amendat Facebook cu două milioane de euro după ce au constatat că gigantul american nu a luat măsurile necesare pentru a combate instigarea la ură în mediul online, au anunţat oficiali de la Berlin, citaţi de POLITICO.

Biroul Federal de Justiţie (BfJ), aflat în subordinea Ministerului Justiţiei, a amendat Facebook din cauza nerespectării legii privind conţinutul ilegal, potrivit unui raport al instituţiei.

Amenda este una relativ redusă, comparativ cu veniturile de 15 miliarde de dolari raportate de companie pentru primul trimestru al anului, dar are o valoare simbolică, aceasta fiind prima dată când o ţară europeană amendează gigantul american pentru eşecul de a combate acest fenomen.

Potrivit legii, care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2018, companiile sunt obligate să publice, de două ori pe an, un raport care să prezinte plângerile pe care le-au primit în legătură cu incitarea la ură.

„BfJ a constatat că, în raportul întocmit, numărul de plângeri referitoare la conţinutul ilegal nu este cel real”, a informat Biroul Federal de Justiţie, care a adăugat că acest fapt „creează o imagine distorsionată în legătură cu fenomenul conţinutului de acest tip de pe platforma online şi cu modul în care reţeaua socială se ocupă de aceste situaţii”.

„Platformele digitale sunt în mod clar responsabile pentru conţinutul postat pe site-urile lor”, a declarat ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht. „Trebuie să fie clar că aşa-numitele standarde comunitare ale Facebook nu sunt deasupra legii”, a adăugat ea.

Compania americană poate contesta în instanţă amenda primită.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase