Home » D:News » Afecţiuni ale pielii cu care ne putem confrunta vara

Afecţiuni ale pielii cu care ne putem confrunta vara

Afecţiuni ale pielii cu care ne putem confrunta vara
Publicat: 26.07.2019
Problemele de piele pot fi prevenite prin simpla rutină zilnică şi atenţie pe care i-o putem oferi. Până atunci, iată care sunt cele mai frecvente afecţiuni ale pielii cu care ne putem confrunta în sezonul cald şi cum să trecem peste ele.

Acnee. Atunci când bacteriile şi uleiurile naturale ale pielii se amestecă, porii se înfundă. Dacă ai o piele predispusă la acnee, de cele mai multe ori există posibilitatea să te confrunţi şi cu erupţii. Ca metode de prevenţie, medicii dermatologi recomandă ca rutina de îngrijire a pielii să fie cât mai strictă. De exemplu, întotdeauna îndepărtează transpiraţia de pe faţă, fie cu ajutorul unui prosop curat, fie prin curăţarea ei cu produse adecvate, dar astfel încât să nu iriţi pielea. Mai mult, înainte de a le purta încă o dată, spală hainele transpirate, bentiţele, pălăriile sau chiar prosoapele. Cât despre produsele de curăţare, ideal este ca pe etichetă să specifice că nu conţin ulei şi nu înfundă porii.

Piele uscată, iritată. Când aerul de afară este cald, iar umiditatea este crescută, încă te poţi confrunta cu piele uscată şi iritată. Vinovaţi pentru asta sunt şi soarele, piscina şi aerul condiţionat. Dacă pielea ta trece prin astfel de situaţii, încearcă următoarele trucuri:

  • Fă duş imediat ce ieşi din piscină folosind un gel de duş blând.
  • Aplică fotoprotecţia înainte de a ieşi din casă, folosind cel puţin SPF 30 şi un produs rezistent la apă.
  • Foloseşte un produs delicat de curăţare a pielii.
  • Fă duş sau baie cu apă călduţă, nu fierbinte.
  • După duş, foloseşte o loţiune de corp fără parfum.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase