Viitorul francizei ”Spider-Man”, incert, după ce Marvel a pus capăt parteneriatului cu Sony

22 08. 2019, 13:00

Parteneriatul s-a dovedit benefic pentru ambele companii, cel mai recent lungmetraj al francizei, „Omul-Păianjen: Departe de casă/ Spider-Man: Far From Home”, lansat luna trecută, devenind al doilea cel mai de succes film marca Sony din istorie, după „007: Coordonata Skyfall/ Skyfall”, din seria „James Bond”. Totodată, a fost al treilea film Marvel care a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Sony au confirmat, marţi, că au pus capăt parteneriatului cu Marvel, studioul deţinut de Disney, şi şi-au exprimat „dezamăgirea”.

Filmele în care a apărut Spider-Man realizate în cadrul acestui parteneriat au avut încasări totale de 22 de miliarde de dolari la nivel mondial, iar actorul britanic Tom Holland a devenit o figură centrală în una dintre cele mai populare francize cinematografice. În total, acesta a jucat personajul „Spider-Man” în cinci filme produse de Marvel şi Sony, care au generat încasări de 8 miliarde de dolari la nivel mondial. Printre acestea s-a numărat şi „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame”, filmul cu cele mai mari încasări din istorie – 2,795 de miliarde de dolari.

Deşi a fost un personaj de succes al universului Marvel, drepturile asupra acestuia sunt deţinute de Sony. Spider-Man a început să apară în filme coproduse de Marvel abia după ce cele două companii au încheiat, în 2015, un parteneriat.

Potrivit platformei specializate Deadline, Disney a dorit să îşi crească participarea financiară, dar Sony a refuzat să modifice termenii tranzacţiei încheiate în 2015.

Luna trecută, la evenimentul Comic-Con de la San Diego (SUA), studiourile Marvel şi-au prezentat calendarul filmelor şi producţiilor TV pentru următorii doi ani, inclusiv pentru personaje populare precum Thor, Black Widow, Doctor Strange şi Loki, dar nu au anunţat nimic pentru Spider-Man.

Anul trecut, Sony a produs, separat de Marvel, un lungmetraj animat cu Spider-Man, „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului/ Spider-Man: Into the Spider-Verse”, premiat cu Oscar, dar şi un film dedicat unui personaj negativ din franciză, respectiv „Venom”.