Ultima piesă din Turnul Unirii, montată la Suceava

24 08. 2019, 13:00

Ultima piesă din Turnul Unirii, o cruce de 3,5 metri, a fost ridicată şi sfinţită, vineri, la Suceava.

Turnul Unirii, înalt de 21 de metri, este construit de fundaţia „In Memoriam” şi este unul dintre cele mai impozante monumente construite în Bucovina cu ocazia Centenarului.

Turnul face parte dintr-un ansamblu de monumente unice în ţară prin arhitectură, care cuprinde o biserică închinată Maicii Domnului, un muzeu şi grupul statuar Sfinţii Martiri Brâncoveanu.

Construcţia Ansambului Arhitectural „In Momoriam” a început în anul 1996, după ce s-a hotărât ridicarea unui ansamblu lângă fostele gropi comune din apropierea închisorii politice de la Suceava, iar anul trecut a început construcţia unui turn de 21 de metri înălţime, pe cele trei faţete regăsindu-se Sfânta Treime şi cele trei Ţări Româneşti.

Credit foto: Monitorul de Suceava

„Ansamblul

Construcţia turnului a început anul trecut şi se va inaugura anul viitor, în luna iunie, când se vor împlini 100 de ani de la Conferinţa de la Trianon, când a fost semnat tratatul prin care s-au stabilit frontierele Ungariei cu vecinii, inclusiv cu România, document considerat „Marele act al Unirii”.