Home » D:News » René Hedegaard, Danemarca – ”Repopulez cu crocodili zonele lumii în care sunt pe cale de disparţie”

René Hedegaard, Danemarca – ”Repopulez cu crocodili zonele lumii în care sunt pe cale de disparţie”

René Hedegaard, Danemarca – ”Repopulez cu crocodili zonele lumii în care sunt pe cale de disparţie”
Publicat: 09.09.2019
Danemarca este o ţară plină de surprize. Plăcute. Cine s-ar fi aşteptat că în insula Falster să poţi vedea speciile de crocodili din lume?

René Hedegaard alături de partenerul său nu doar că se ocupă de îngrijirea speciilor de crocodili din propria grădină (au 100 de exemplare), ci repopulează cu baby caimani Delta Orinoco, de exemplu. Am văzut chiar şi cum se culeg ouăle de crocodil. Nu ştiam că sunt de mărimea ouălelor de găină.

CSÎD: Cum ai descoperit pasiunea pentru crocodili?

René Hedegaard: Eram înnebunit după dinozauri. Tatăl obişnuia să citească despre natură, despre crocodili. Dar ce m-a intrigat a fost că crocodilii sunt vechi pe planetă, gândiţi-vă puţin – crocodilii nu au fost aşa puternici ca dinozaurii însă au fost mai buni supravieţuitori. Iar acum sunt în pericol. În ultimii 50 de ani oamenii i-au împuşcat, i-au vânat, le-au luat pielea… Acum au nevoie de protecţie.

CSÎD: Sunteţi şi implicat în protecţia crocodililor în sălbăticie…

René Hedegaard: Sunt membru al Crocodile Specialist Group, sunt singurul din Scandinavia. Am facut multe pentru consevararea speciilor în sălbăticie. Din anul 1997 sunt membru. Am făcut multe programe de conversare cu ei –  aligatorii din China, caimanii negri, crocodilii din Filipine. Acum focusul principal este pe caimanii din Delta Orinoco din Venezuela. Acum suntem o staţie de reproducere pentru delta din Orinoco – toţi aceşti baby caimani născuţi la noi merg în sălbăticie, nici unul nu merge la un alt zoo. Asta este înţelegerea cu Venezuela. Acum situaţia politcă este grea în Venezuala, nu vin mulţi turişti, dar asta nu este neapărat rău pentru animale.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase